Акція на захист Святошинського лісу проти вирубки та забудови

Сьогодні відбулася акція на захист Святошинського лісу від незаконної вирубки лісу та забудови.

Ділянка Святошинського лісу нижче автостанції “Дачна” і вул. Ушакова, вниз по Житомирській трасі, одразу за озером, вже вдруге обгороджена парканом – вдруге його знесли люди. Вирубано 150 дерев.

Представник райадміністрації Святошинського району Олександр Мещеряков приїхав, вочевидь, попіаритися, бо відморозився й сказав, що вони не давали дозволу на забудову. Після цього хамовито намагався перевести розмову з обуреними людьми на іншу тему, а коли йому молодь починала говорити обурено, що він йде від теми, то він обзивав “сопляками”. Намагався більше спілкуватися зі старими жінками, давити на ностальгію – мовляв, у совку було харашо, молодь знала своє місце, була чемною і т. д., і т. п.

Люди після цього повалили паркан.

Міліція стояла й спостерігала, поки не приїхав один міліцейський начальник і не ткнув пальцем в одного з учасників повалу. Його одразу ж почали тягнути в міліцейську машину, але люди в 15-хвилинній штовханині з міліцією відбили й звільнили людину. При цьому міліцейський начальник штовхався, штовхнув і журналістів декілька разів, не хотів представлятися. Після довгих розмов із ним журналісти 5 каналу таки побачили його посвідчення (я поки не знаю прізвища, пізніше напишу оновлену інформацію).

Горе-забудовники хотіли, щоб цього разу паркан простояв довше, а тому, паскуди, поприбивали кріплення паркану до живих дерев. Нагадаю, 10 днів тому молоді люди з праворадикальних організацій вже знесли паркан, що вперше обгородив незаконну вирубку лісу для майбутньої незаконної забудови (Фото тут: http://www.svidomo.org/defend_article/6191, відео тут: http://www.youtube.com/watch?v=3z-XOGkdmdU).

Акція закінчилася спонтанним співанням українського гімну (почали співати старі жіночки, переважно російськомовні) та скандуванням гасел (молодими людьми зі “Свободи”) “Слава Україні!” – “Героям – слава!”, після чого одна бабуся підсумувала: “Маладци!” :)

Учасники розійшлися, але пообіцяли зібратися знову вже більшим складом:
-В четвер, 5 квітня, о 10.00 ми збираємося на захист нашого лісу біля КМДА, щоб спитати Попова про це й вимагати заборонити забудову.
-В суботу, 7 квітня о 12.00 ми знову збираємося на місці знесеного (поки що) паркану.
-Якщо ж паркан знову з,явиться за тиждень, то ми можемо зібратися й раніше.

Тетяна Батанова.

Більше фото тут: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150901592217892.523524.840477891&type=3&l=35f2a74c36

httpv://www.youtube.com/watch?v=4kCPN2xXyws

Acerca de Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair