Депутатів та журналістів на «прилюдні» торги допускали тільки за гроші

28 березня, відбулися повторні прилюдні торги з реалізації нерухомого майна КП Радгосп-завод «Янтарний». Торги проводилися філією ПП «Нива».

Хоча торги й оголошувалися прилюдними, так як продавалося майно громади, але на самі торги не змогли потрапити ані журналісти, ані депутати обласної ради. Організатор торгів, директор Херсонської філії ПП «Нива» Дмитро Сливченко відмовив у присутності на «відкритій» процедурі представникам громади та ЗМІ, спираючись на те, що має спеціальні інструкцію по проведенню торгів, яка не передбачає дозволу на присутність, цитуємо слова директора: «чи ЗМІ, чи не ЗМІ, мені все одно». Як альтернативу бажаючим попасти на «відкриту процедуру» за декілька хвилин до відкриття пан Сливченко повідомив:

– Я пропускаю тільки тих, у кого є пропускна квитанція для у часті у торгах. Якщо людина хоче спостерігати, вона має придбати такий квиток. Такі правила проведення торгів з нерухомого майна.

Зі слів Сливченка стало відомо, що таку квитанцію можна оплатити в банку, її ціна 75 грн.

За скільки було продано майно громади і кому — наразі не відомо. В обласній раді даний інцидент поки що не коментують, бо голова обласної ради Віктор Пелих знаходиться в офіційній відпустці.

Це вже другий випадок в обласному центрі, коли всі закони щодо професійної діяльності журналістів грубо порушуються, але що там казати про журналістів, якщо й депутати, що приймають рішення щодо долі комунальних об’єктів не можуть спостерігати за головним – як прозоро виконується рішення.

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.