Покращення: більярд визнано обов’язковою складовою розвитку молоді!

Херсонська обласна рада планує оголосити конкурс з надання в оренду нерухомого майна, що перебуває у спільній власності територіальних громад області, з орендними ставками, визначеними на підставі Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду державного майна, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 1995 року. Одним із комунальних об’єктів, що планують здати в аренду стане «Палац молоді і студентів» комунальний заклад Херсонської обласної ради. Вказаний об’єкт, розташований за адресою площа Т.Г. Шевченка, 1 буде здаватися в аренду загальною площею 197,5 кв. метра за умови розміщення більярдної зали терміном на п’ять років. Стартова плата за базовий місяць – 30815,75 грн без урахування ПДВ та індексу інфляції, орендна ставка – 100%.

І все б нічого.  Є комунальний заклад “Палац молоді і студентів”, який утримується бюджетним коштом.

Є десятки орендарів, які роками сплачують орендну плату, яка йде повз бюджету. Є намагання облради нарешті отримати офіційні кошти з офіційного орендаря і таким чином зняти навантаження на бюджет. Логічно.

Але чому умовою конкурсу (!) з оренди  приміщення є розміщення там більярдної зали? Це життєва потреба молоді і студентів? Це обов’язкова передумова всебічного розвитку цільової аудиторії? “Пей, гуляй, веселись” – тепер вже головний лозунг молодіжної політики?

Чи насправді все простіше – аби перевести багаторічного тіньового орендаря на офіційну угоду неодмінно треба провести “декоративний” конкурс?

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.