Резолюція Києво-Могилянської фундації до Януковича

httpv://www.youtube.com/watch?v=Vptrn0_xWIQ

19 березня в Чикаго відбулося чергове засідання Ради директорів Києво-Могилянської фундації Америки, на якій були присутні, зокрема, президент фундації Марта Фаріон, почесний ректор Києво-Могилянської Академії В’ячеслав Брюховецький, співголова фундації та голова партії “Народний рух України” Борис Тарасюк, співголова фундації та колишній посол США в Україні Вільям Грін Міллер та інші.

Одним із основних завдань засідання ради була оцінка кризи академічної свободи, університетської автономії та демократії в Україні. З цією ж метою фундацією огранізовано круглий стіл під назвою “Україна на роздоріжжі”, на який було запрошено українську громаду Чикаго, і де відбулося обговорення політичної ситуації в Україні.

В результаті дискусій і обговорень Рада директорів Києво-Могилянської фундації в Америці підписала резолюцію, адресовану Президенту України Віктору Януковичу та Прем’єр-міністу Миколі Азарову, в якій висловловила власну позицію, щоб привернути увагу світової громадськості до критичної ситуації в Україні та її можливий вплив на демократичні процеси в державі.

Зокрема співголова фундації та колишній посол США в Україні Вілям Грін Міллер неодноразово наголошував, що в Україні відчутні негативні кризові тенденції, які необхідно припинити.

Співголова фундації Борис Тарасюк зауважив, що цілі сектори суспільства атакуються теперішньою владою в Україні.

Києво-Могилянська фундація Америки звертається до Президента України з проханням доручити Міністру освіти, науки, молоді та спорту змінити систему розподілу фінансування згідно з принципами справедливості, а не політичного фаворитизму.

Директори фундації закликають Президента і Прем’єр-міністра України проводити політику, яка підтримує інтелектуальне й економічне процвітання України та надає можливості для розвитку демократичного громадянського суспільства і верховенства права.

Повний текст резолюції: http://www.kmfoundation.com/p-2_2_publications_ukrainian-lan-ua-alan-ua-id-66…

© 2012 Медіа-портал VIDIA http://www.vidia.org

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair