У Львові створено перший орган самоорганізації населення (ОСН)

Адреса: вул. Фредра, 5, конференц – зал готелю «Нобіліс»

Учасники: Андрій Глуховський, голова ініціативної групи ОСН «Майорівка»; Роман Олексевич, координатор ініціативної групи зі створення Прибужанівської територіальної громади, Ігор Гурняк, член ради громадського руху «Вільний простір”

22 березня 2012 року на пленарному засіданні сесії Львівської міської ради прийнято рішення про надання згоди на створення органу самоорганізації населення – будинкового комітету «Майорівка». За ухвалення даного рішення проголосувало 56 депутатів з 70 присутніх.

Як зазначив голова ініціативної групи зі створення ОСНу «Майорівка», – Андрій Глуховський, «ухвалення даного рішення стало можливим завдяки наполегливій роботі ініціативної групи, а також підтримки з боку мешканців будинку. Крім того, ОСН «Майорівка» став першим ОСНом створеним за останні 14 років.
Зі змісту ухвали Львівська міська рада наділила ОСН «Майорівка» власними повноваженнями, основними з яких є – контроль за якістю житлово-комунальних та ремонтних робіт, внесення пропозицій до проекту ухвал, допомога громадянам похилого віку, інвалідам, багатодітним сім’ям, тощо.

Рішення прийнято на підставі ухвали Львівської міської ради № 764 від 29 вересня 2011 року та Закону України «Про органи самоорганізації населення».
Орган самоорганізації населення (ОСН) – це представницький орган, що створюється жителями відповідної території для вирішення окремих питань місцевого значення до яких належить – контроль за якістю житлово-комунальних послуг, благоустрій території, задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів, з правом дорадчого голосу на засіданнях Львівської міської ради та її виконавчих органах.

Acerca de Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.