Заява про злочин, вчинений миколаївським губернатором Кругловим

Президенту України Януковичу В. Ф.

Генеральному прокурору України, ЗМІ,

Копії: Послам США, Канади, Євросоюзу в Україні

Відкритий лист

Партія Регіонів називає українців хохлами

Звертаюсь до Конституційного гаранта та головного наглядача за законністю як громадянин України, етнічний українець щонайменше у восьмому поколінні. Прошу мою заяву вважати письмовим повідомленням про злочин,  котрий 02.  03. 2012 скоїв голова Миколаївської ОДА, керівник Миколаївської обласної організації Партії регіонів Микола Круглов, державний службовець І рангу.  

Цього дня у великому залі будівлі Миколаївської обласної ради за адресою м. Миколаїв, вул. Адміральська, 22, відбувалась обласна нарада з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Під час виступу начальника головного управління Держкомзему в Миколаївській області етнічного українця Володимира Янчука, голова ОДА Микола Круглов, звертаючись до підлеглого на «ти», критикував останнього за невміння складати довідки. Низьку кваліфікацію В. Янчука, котрий не може легалізувати походження мільйонів гривень, за які він купує нові мерседеси, М. Круглов пояснив етнічними рисами: «Вот это, знаете, как МЫ говорим, «хохляцкая натура». Уперто!»

Микола Петрович Круглов є етнічним росіянином. В керівництві МОДА, Миколаївського міськвиконкому етнічні росіяни та євреї складають 80 %. Але голова МОДА ніколи не дозволяє собі висловів на кшталт «кацапская натура» чи «жидовская натура». Лише українці для головного миколаївського регіонщика є хохлами, що навіть не вміють складати простенькі довідки. Про «хохляцьку натуру» від М. Круглова почули всі учасники наради, голову МОДА цитували всі миколаївські видання.

Але новоприбулий з Донецької області прокурор Миколаївщини, присутній у залі 02. 03. 2012 «не помітив» антиукраїнського виступу голови МОДА. Мабуть, в Донбасі українців давно і безкарно обзивають хохлами.

Ст. ст. 21, 24 Конституції України гарантують рівність громадян, незалежно від етнічного походження та недопущення дискримінації за ознаками етнічного походження, мови (голова МОДА демонстративно в офіційних виступах не користується державною мовою). Під орудою М. Круглова створена стійка група українофобів яку голова ОДА називає «МИ говорім».

У відповідності до ч. 3 ст. 161 КК України умисні дії, спрямовані на приниження національної честі  та гідності, вчинені організованою групою посадових осіб карається позбавленням волі на строк від 2 до  5 років.  Керуючись ст. ст. 8, 21, 24 Конституції України, ст. 161 КК України, ст. 94, 95, 97 КПК України, прошу порушити кримінальну справу проти голови Миколаївської ОДА Миколи Петровича Круглова, 09. 11. 1950 р. н, етнічного росіянина, пенсіонера, народженого в с. Штукар, Веселинівського району, Миколаївської області, одруженого.

Анатолій Іванюченко, голова МОК «Правозахисник – І» ,

вул. В. Морська, 45, м. Миколаїв – 30, 54030

 

Цього  листа написав  миколаївський правозахисник  Анатолій Іванюченко обурений тим фактом, що голова Миколаївської обласної державної адміністрації Микола Круглов під час одного із засідань в ОДА, звертаючись до свого підлеглого, вжив вислів «хохляцька натура».

У зв’язку з цим правозахисник написав відкритий лист президентові України Віктору Януковичу і генеральному прокурору України Віктору Пшонці.

Юрист Приймальні Української Гельсінської Спілки прав людини в Миколаєві Анатолій Іванюченко і Віра Ярошенко, правозахисник