Заява: Законопроект про повну заборону паління в громадських місцях – неефективний

Ухвалення закону про повну заборону тютюнопаління в закладах громадського харчування не матиме ніякого ефекту і лише посилить адміністративний тиск на бізнес. Про це йдеться в заяві Громадської Ініціативи «Права курців».

«Ініціатори закону про повну заборону паління в громадських місцях повинні розуміти, що його виконати неможливо. На це ніколи не підуть власники кафе і ресторанів. Від заборони виграють лише контролюючі органи, які отримають ще одну можливість для адміністративного тиску», – йдеться у заяві.

«Проблема в тому, що законодавці і, так звані, антитабачні активісти вперто не усвідомлюють, що ми живемо в умовах ринкової економіки. І ніхто нікого не змушує сидіти в прокурених залах. Ми вільні у виборі закладів громадського харчування», – зазначає Громадська ініціатива «Права курців».

 «Окрім того, ми нагадуємо, що будь-яке звуження існуючого обсягу прав і свобод заборонено Конституцією. Цей законопроект істотно обмежує наші права на паління і у випадку його ухвалення, ми оскаржимо голосування в суді», – підсумувала Громадська ініціатива «Права курців».