Люди без вибору домоглися свого

Придніпровська залізниця пішла на поступки громадськості Херсонщини.

Укрзалізниця у Києві та Придніпровська залізниця у Дніпропетровську запевняють, що не мають наміру скорочувати кількість зупинок проїздів на станції Новоолексіївка Херсонської області. Це випливає із відповіді прес-секретаря начальника Придніпровської залізниці Ірини Козлової на інформаційний запит Майдану. «Проектом нового графіка на 2012-2013 роки не передбачається ізоляція жителів с. м. т. Новоолексіївка від залізничного сполучення чи обмеження пасажиропотоку на цій станції», – запевняє прес-секретар.

До того ж Придніпровська залізниця обіцяє додаткові зупинки поїздів. Зокрема,  потягів №172 та 171 сполученням Дніпропетровськ – Сімферополь, а також електропоїзда Кривий Ріг – Геніченськ.

 

Укрзалізниця відмовилась від своїх планів по тому, як у березні жителі Херсонщини вийшли з двома акціями протесту проти намагань підприємства скоротити кількість зупинок потягів на станції Новоолексійка. 12 березня мітинг вийшов з-під контролю і його учасники більш ніж на годину заблокували поїзд № 212 з міжнародним сполученням Керч  – Москва.

Виконуючий обов’язки заступника генерального директора Укрзалізниці І. Гладкіх зазначає, що “Придніпровська залізниця як самостійний господарюючий суб’єкт має право на власний розсуд приймати управлінські рішення, в тому числі стосовно змін в організації пасажирських перевезень”.

Отже, очевидно, в далекому майбутньому Укрзалізниця планує вносити радикальні зміни на півдні України, тому  громадськість не має втрачати пильності довкола цієї ситуації.

Микола МИРНИЙ