МВС не поспішає казати пепеесникам та беркутятам, що “збиратися по-одному” – можна як завгодно

Це, що ви бачите нижче – відповідь Міністерства внутрішніх справ на:

а) пропозицію видати роз’яснення своїм структурам про те, що будь-які індивідуальні дії окремих громадян (зокрема – перебування у публічних місцях з плакатами, транспарантами і так далі) не можна ввзати “порушенням порядку проведення мирних зібрань” (зборів, походів, мітингів, демонстрацій тощо), внаслідок очевидного будь-якій притомній людині факту – там де одна людина, там нема ніякого зібрання;

б) питання, коли саме планується оновлення Статуту патрульно-постової служби міліції, в якому міститься антиконституційна єресь, зокрема – про нібито обов’язок організаторів мирних зібрань повідомляти про це місцеву владу за 10 днів та нібито існування якихось “cанкціонованих” чи “несанкціонованих” мирних зібрань (насправді нічого подібного в Україні нема, про це читайте тут). Адже нам пообіцяли розглянути наші відповідні пропозиції “при внесенні змін до Статуту”, от і чекаємо.

Отже – відповідь така, яка є. Нам не дуже подобається, можливо, вам теж. Тож у цьому контексті ми потурбуємо ще багато кого.