Прокуратура Києва закликає молодь не брати участь у масових заходах

Прокуратура столиці застерігає молодь від втягування у протиправні заходи кримінального характеру.

“Останнім часом дедалі частіше трапляються факти, коли молодь залучається до масових заходів, що мають кримінальний характер. Організатори таких акцій під гаслами громадських організацій підбурюють та втягують молодих людей, студентів до протиправних дій, не попереджаючи їх про можливі кримінальні наслідки, при цьому самі залишаються осторонь”, – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Так, за фактом розбійного нападу на пункт продажу державних лотерей у Святошинському районі працівники міліції затримали 4 громадян, які стверджують, що у такий спосіб висловлювали протест проти грального бізнесу. Щодо затриманих порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років.

У прокуратурі нагадали, що подібні сплановані акції з ознаками різних злочинів відбулися напередодні під час протестів проти будівництва на території парків у Дніпровському та Святошинського районах, а також проти показу художнього фільм “Матч” в кінотеатрі “Україна”. За цими фактами органами міліції також порушено кримінальні справи.

“Не надаючи оцінки політичній складовій вказаних акцій, прокуратура столиці вкотре застерігає молодь від вчинення необдуманих дій, за які може передбачатися кримінальна відповідальність”, – наголосили у відомстві.

http://gazeta.ua/articles/life/_prokuratura-kieva-zaklikae-molod-ne-brati-uchast-u-masovih-zahodah/436695