У Запоріжжі пройшла акція на підтримку «Субботы плюс»

У Запоріжжі пройшов мітинг на підтримку газети «Суббота Плюс». Участь у акції взяли місцеві журналісти, до яких приєдналися читачі газети. Про це «Телекритиці» повідомила учасниця мітингу, журналістка Ольга Веснянка.

Звертаючись до присутніх, головний редактор видання Богдан Василенко наголосив, що можновладці не диктуватимуть журналістам «Суббота Плюс», що саме їм писати. Після виступу пан Василенко запросив до слова учасників акції.
До і після мітингу організатори поширювали листівки, у яких ішлося про те, що через тиск на газету, останнє число «Суббота Плюс» змушена була друкувати в іншій типографії.
Присутні журналісти влаштували міні-виставу, темою якої було намагання представників влади керувати ЗМІ, вказувати їм, що саме писати. Частина учасників була одягнена у футболки із надписами «Я маю право говорити правду» та «Я маю право знати правду». Після виступу Богдана Василенка, він запропонував охочим висловитись.
Завершилась акція виступами мітингувальників, які закликали запорожців виступати за свої права, за свободу слова, реагувати на інформацію про утиски журналістів.
Як повідомляла ТК, за словами головного редактора, типографія «Кераміст»відмовилась друкувати видання, поки в ньому будуть матеріали про бізнесмена Євгена Анісімова. Коли Богдан Василенко написав матеріал про тиск на видання, то 4 липня отримав листа від типографії про відкладення друку газети, а потім іншого, підписаного виконуючим обов’язки генерального директора Негою А.В, де йшлося: «підтверджуємо готовність виконати друк Вашого видання за умови корегування статті, яка містить недостовірну інформацію про підприємство “Кераміст”».
Після цього пан Василенко пообіцяв подати  на типографію в суд. Також 6-го липня головний редактор поширив заяву, у якій розповів про обставини тиску на видання.
«Телекритика»
Фото Ольги Веснянки

9 Comments

  1. свобода слова, независимость, правда – это явно не про субботу плюс, которая славится своей продажностью. василенко все сделает, чтобы как можно быстрее влезть в политику

  2. ага тут цирк устроили с чемоданом и футболками. а перед этим посмешили фоткой где василенко со шпагой. борец блин)) мушкетерчик)))

  3. листовки поширювали… это, наверное, еще те, что заготовлены заранеебыли?? до этого все не успели раздать?? миллионы их там напечатали?

  4. Да какая нахрен свобода слова? Свобода заказным статьям – это да, это они умеют, пиар мерзкими подобными способами – да! А вот свобода слова нет нет и ещё раз нет

  5. ахах))) Суббота не прогибается… она просто ходит под Черняком, который даеёт ей проплаченные, лживые статейки.

  6. Василенко очередная пешка Черняка, он его ещё и на выборы пиарить будет, а потом выкинет при ненадобности!

  7. Фу, аж противно, нстолько явная подстава и пиар, что блевать охота от этой газеты уже

  8. Да уж, если так пойдёт, то Богдаше придётся просить у ментов охрану личную от самого себя да ещё и от Черняка)

Los comentarios están cerrados.