Симоненко у Криму назвали “фашистом” і закидали гнилими фруктами

У Сімферополі, де ввечері 22 серпня проходила зустріч лідера КПУ Петра Симоненка з виборцями, група кримських татар закидала головного комуніста країни яйцями і гнилими фруктами.

У такий спосіб татари вимагали від Симоненка вибачень за виправдання насильницького переселення в 1944 році за наказом Сталіна татар з Криму, пише “Обком” з посиланням на УНІАН.

Акція розпочалася близько 17.30. До цього часу на площі Леніна зібралися близько 300 комуністів з червоними прапорами, сюди ж прийшли близько 50 кримських татар, в тому числі перший заступник голови Меджлісу Рефат Чубаров.

“Фашист! Фашист!” – почали кричати татари, коли Симоненко вийшов на сцену для виступу.

Вони також розгорнули плакати “Симоненко геть із Криму”, “Петра Симоненка під суд”.

Після чого в нього з натовпу почали летіти яйця, порожні пластикові стаканчики і гнилі фрукти. Охоронець закрив голову КПУ від “атаки” парасолькою.

Чубаров у коментарі журналістам назвав Симоненка “моральним виродком” і нагадав, як в травні з трибуни Верховної Ради лідер КПУ нешанобливо висловлювався про кримських татар і виправдовував депортацію.

Зіткненням на мітингу запобігли співробітники “Беркута”, які відокремили групу кримських татар від комуністів, що стояли близько біля сцени, де виступав Симоненко.

УП