ГО «Телекритика» запустила проект «Вибори та ЗМІ»

ГО «Телекритика» запустила проект «Вибори та ЗМІ», який буде відстежувати, як засоби масової інформації висвітлюють виборчу кампанію до Верховної Ради та як політики співпрацюють з  мас-медіа у передвиборчій боротьбі.

На сайті будуть розміщуватися новиниінтерв’ю та аналітичні матеріали, які стосуватимуться ролі ЗМІ у виборчій кампанії. Публікуватимуться моніторинги  регіональних і національних друкованих видань, публікацій в інтернет-ЗМІ на предмет наявності в них політичної джинси або порушень стандартів журналістики, використання маніпулятивних технологій тощо.

Крім того, з’являтиметься інформація про порушення прав журналістів, які займаються висвітленням виборчої тематики (про факти порушення прав журналістів або посилання на джинсові матеріали в ЗМІ можна надсилати на e-mail vybory.ms@gmail.com).  Тут же можна буде знайти юридичні поради, як захистити і відстояти свої права, в які інстанції для цього звертатися.

Також на сайті вже розміщено передвиборчі програми партій, посібники та  довідково-інформаційні матеріали для журналістів щодо висвітлення виборчого процесу, перелік і контакти організацій, які можуть стати в нагоді.

Майдан вже співпрацює з цим проектом ГО «Телекритика» для моніторингу виборів 2012.