Виборче: “Право почесного запуску ліфту було надано депутату …”

На офіційному сайті Жовтневої районної у м.Дніпропетровську радиhttp://jrr.dp.ua/, що є ресурсом органу влади, під виглядом висвітлення діяльності депутата облради, під час передвиборчої агітації йде відверта агітація за кандидата у народні депутати України від ПР по ОВО №27 – О.Момота.

Цією інформацією зі мною поділився громадський діяч Дніпропетровська Вадим Головченко, який відчуває особливє кохання до Жовтневого району м.Дніпропетровська.

Так, на сайті органу влади зазначено наступне:
«Введено в експлуатацію оновлений ліфт – 13 серпня 2012 року за адресою пр. Героїв, 17 (під’їзд №5) відбувся запуск оновленого після капітального ремонту ліфту. Право почесного запуску ліфту було надано депутату Дніпропетровської обласної ради Момоту Олександру Івановичу. Після огляду та запуску ліфта Олександр Момот дав відповідь на болючі повсякденні питання жителів будинку.»

Разом із тим, фотографії до публікації містять символіку і логотип Партії регіонів, а також іншу інформацію, безумовною метою якої є спонукання виборців голосувати за певного суб’єкта виборчого процессу – О.Момота і Партію регіонів.

Ці офіційні повідомлення містять коментарі агітаційного характеру, а також фотоілюстрації про дії зазначених осіб як кандидатів у депутати.

Зазначені обставини свідчать про використання О.Момотом і Партіею регіонів адміністративного ресурсу, та про непрямий підкуп виборців.

Згідно до ч.21 ст.75 Закону України «Про вибори народних депутатів України», кандидатам у депутати забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації службовий транспорт, зв’язок, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу.

Відповідно до вимог ч.4 ст.68 Закону України «Про вибори народних депутатів України» офіційні повідомлення в період виборчого процесу про дії кандидатів у депутати, які є посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим чи органів місцевого самоврядування, пов’язані з виконанням ними посадових (службових) повноважень, передбачених Конституцією України та законами України, і підготовлені у порядку, передбаченому Законом України “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації”, не належать до передвиборної агітації. Такі офіційні повідомлення не повинні містити коментарів агітаційного характеру, а також відео-, аудіозаписів, кінозйомок, фотоілюстрацій про дії зазначених осіб як кандидатів у депутати.

А.Фісунов “Спільна Справа”, Дніпропетровськ

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair