Антиагітаційні намети у Києві міняють свій колір на чорний (ВІДЕО)

На знак жалоби за чесними виборами, які, вочевидь, не відбудуться, активісти кампанії “Помста за розкол країни” вирішили змінити колір антиагітаційних наметів у Києві з білого на чорний. Завчасний висновок щодо чесності виборів активісти кампанії зробили “експериментальним шляхом”, випробувавши на собі таку річ як гарантоване кожному громадянину право агітувати проти будь-якого кандидата і будь-якої партії. І виявили, що всі мають рівні права, але деякі (Партія регіонів, її сателіти, їх кандидати в мажоритарних округах) мають “рівніші”. Результат експерименту, який був зафіксований і міжнародними спостерігачами (події у 222-му виборчому окрузі, наприклад, увійшли до проміжного звіту канадських спостерігачів), показав, що ті самі дії агітаторів (встановлення намету, роздача і розклейка листівок, фізичне перешкоджання агітації збоку “невідомих” тощо) викликають зовсім різну реакцію правоохоронців. Одним дозволено все, а інших (зокрема, активістів кампанії) затримують, судять, штрафують.

Активістка Громадянського руху “Відсіч” Олександра Кравченко так прокоментувала причину зміну кольору: “Вибори – це не лише день голосування. Це всі етапи від реєстрації кандидатів, формування виборчих комісій, ведення передвиборної агітації до підрахунку голосів. І чесність виборів та рівні права усіх суб’єктів виборчого процесу мають забезпечуватися на всіх цих етапах. Вже сьогодні можна констатувати, що в питаннях формування виборчих комісій та ведення агітації рівності прав чинна влада не дотрималась і дотримуватись не збирається. Тому 13 жовтня активісти кампанії “Помста за розкол країни” встановили у Солом’янському районі м. Києва в окрузі № 222 (тут балотується до Верховної Ради кум Міністра освіти, науки, молоді і спорту Дмитра Табачника нині чинний народний депутат Максим Луцький) намет чорного кольору, оскільки саме в цьому окрузі зіткнулися з найбільш брутальним порушенням своїх конституційних прав”.

Намет активісти розмалювали відповідними написами:  “Хто проти Партії регіонів – підходьте сюди”, “Луцький не пройде”, “Час дати Відсіч” тощо.

Джерело: сайт “Вставай і дій!”