Заступник голови ЦВК: Громадяни мають право агітувати проти, а міліція не має права їм заважати (ВІДЕО)

В ефірі програми “Час. Підсумки дня” активістка Громадянського руху “Відсіч” Катерина Чепура розповіла, як міліція переслідує молодь з кампанії “Помста за розкол країни” за поширення листівок із закликами не голосувати за деякі партії і деяких кандидатів в народні депутати України. На питання ведучого Романа Чайки до візаві громадянської активістки, чи мають право громадські активісти проводити контрагітацію, заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера відповів: “Безумовно, кожен громадянин України може вести агітацію як за певних кандидатів, так і агітацію — не підтримувати певних кандидатів, це — конституційне право громадян України”.

На наступне питання Р. Чайки “Якщо приїжджають правоохоронці і починають їх затримувати?” пролунала така відповідь А. Магери: “Мабуть, їм більше нічим зайнятися в цій країні”.

На уточнююче питання Романа Чайки “Але в цьому випадку правоохоронці порушують закон хоча би, наприклад, “Про міліцію”?” Андрій Магера також дав ствердну відповідь: “Я вважаю, що тут є ознаки порушень збоку працівників міліції. Вони не вправі такого робити”.

Таким чином, сподіваємось, міліція отримала сигнал про те, що вона не повинна заважати громадянам України здійснювати своє законне право агітувати проти будь-якої партії та будь-якого кандидата.