П’ятеро редакторів сайту УНІАН поскаржилися на цензуру гендиректора

П’ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Відповідну заяву вони поширили увечері 26 жовтня.

 «Сьогодні Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий довів до відома редакторів сайту УНІАН Любові Жаловаги і Валентини Романенко, що на підставі службової записки керівника інтернет-проектів УНІАН Миколи Кондратенка кожна з них оштрафована на 200 гривень за оприлюнення на сайті новини під заголовком “На Банковій – пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою”», – йдеться в заяві.

 Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту. У новині йшлося про пікет під Адміністрацією президента на захист біличанського лісу. «Розмова з Кондратенком і Осадчим звелася до з’ясування питання “Навіщо ви зачіпаєте Януковича?”», – стверджують вони.

 «Після нашої заяви про наміри оприлюднити зміст розмови і факти цензури на сайті керівництво, передчуваючи наслідки для себе, спочатку дало задній хід, а потім почало вдаватися до шантажу», – йдеться в заяві.

 Журналісти вирішили оприлюднити цю інформацію: «Ми були свідомі, що зі зміною керівництва зміняться і правила гри, але ми, як могли, старалися зберегти обличчя сайту у надії на тимчасовість ситуації і на кращі часи. Сподіваємося, що цією заявою ми якраз це і робимо – наближаємо кращі часи».

 Заяву підписали старший редактор сайту УНІАН Любов Жаловага, редактори сайту УНІАН Валентина Романенко, Наталія Овдієнко, Роман Романюк і більд-редактор УНІАН Наталія Негрей.

 Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий поки що відмовився коментувати «Телекритиці» заяву підлеглих.