У ЦВК зловили окружкоми на махінаціях і погрожують кримінальними справами

Заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера пригрозив системним адміністраторам окружних комісій кримінальними справами за неправильні цифри.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Говорячи про ситуацію, коли в електронну систему “Вибори” вносяться дані, які не відповідають даним в паперових протоколах, Магера зазначив, що 29 жовтня такі випадки були на чотирьох дільницях Шевченківського району Києва (округ №223).

“Ми виявили невідповідність і вимагали від окружної комісії перевірити дані, оскільки у протоколах дільничних комісій цифри правильні, а електронні дані не відповідали дійсності”, – сказав він.

“Я хочу вірити, що це помилка системного адміністратора, в іншому випадку доведеться звертатися до правоохоронних органів. Це стосується всіх системних адміністраторів у всіх комісіях – уважно потрібно вводити дані. Якщо будуть ознаки навмисного спотворення інформації, будуть питання до правоохоронних органів про порушення кримінальних справ”, – зазначив він.

Як відомо, раніше заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила про випадки, коли системні адміністратори окружкомів відправляють в Центрвиборчком “фантомні цифри”, які не відповідають даним в протоколах дільничних комісій.

Українська Правда