Терміново! Черговий напад силовиків на Гостинний двір! (+відео)

Сьогодні зранку відбувся черговий брутальний напад силовиків на Гостинний Двір. Про це повідомила одна з очевидців  Єлизавета Жарікова.

“Під ранок близько сотні людей у беркутівській формі напали на захисників Гостинного двору, побили їх кийками і викинули на мороз. Ці бандити забарикадувалися в приміщенні і закрили ворота. Не пускають ні активістів, ні міліцію. Хто може, підтягуємося на Гостинний! Контрактова площа, 4.” За словами очевидців, при нападі силовики також застосували сльозогінний газ.

Активісти також повідомляють, що сьогодні о 12.00 під Кабміном відбудеться акція на захист Гостиного двору та закликають долучитись до неї.

Natali Sokolenko:

На світанку – о 5-й ранку – героїв-захисників Гостиного двору побили й потруїли газом! забудовники загнали у двір нашого Гостиного двору крани і заварили вхід. Є відео цього варварського захоплення у Ігора Луценка. Нагадую, Гостиний двір – Національна пам’ятка історії та архітектури, був у Переліку пам’яток, що записаний в Законі. Верховна Рада незаконно викинула ГД з переліку за пропозицією В. Януковича – проголосувала за законопроект Соціяльні ініціятиви президента, в якому був пункт про вилучення нашого Гостиного двору з охоронного переліку. На відповідальності Януковича ще одна зарубка – Гостиний двір. Журналісти, поширте цю інформацію. будь ласка!

Vakhtang Kipiani:

Ранок не дуже добрий! Напад на Гостинний двір. Бандитів було близько 40-ка. Двох активістів Андрія Пастушенка та Вадима Торопова побили, тягали по землі. Igor Lutsenko та Eduard Kurganskyi блокували автомобілями в’їзд техніки всередину будівлі, але машини просто відтягнули від проходу, разом з людьми. Міліція не втручалась і не реагувала на побиття. Прошу про репост, а журналістів – і про медійний розголос.

Відеозаписи нападу (повне відео тут):

.

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair