У Львові відкрили виставку живопису особливих людей

У Львові відкрили виставку «Від Різдва до Різдва», в якій представлено сорок живописних творів, авторами яких є молоді люди віком від 18 до 35 років з особливими потребами.

АНДРІЙ СВАРНИК “КРИЛО ЯНГОЛА”

Організатори показу, а це галерея сучасного мистецтва «Дзиґа» та реабілітаційний центр «Джерело», який опікується дітьми та молоддю з ДЦП, аутизмом, синдромом Дауна, гіперактивним розладом з дефіцитом уваги та іншими порушеннями фізичного та розумового розвитку, мають на меті показати творчі можливості особливих людей та знайти покупців на їхні твори. Отримані кошти передадуть на допомогу дітям та молоді центру «Джерело».

Проект також ініціюватиме зацікавленість творчістю неповносправних, їхніми можливостями та потребами, підвищить їхню мотивацію до самостійної творчості, сприятиме розвитку зміні стереотипів, а також інтеграції неповносправних в мистецьке життя Львова.

Як розповіла «Дню» куратор заходу Христина Валько, на аукціоні, що відбувся відразу ж після відкриття виставки, продали 20 картин. Стартова ціна лоту становила 200 гривень. Загалом вторгували 14 тисяч, а покупцями полотен були і музиканти, і менеджери, і ресторатори.

Виставка «Від Різдва до Різдва» за адресою: Львів, вул. Вірменська, 35, триватиме  до 14 січня і складатиметься зі сорока картин. На двадцятьох, що пішли з молотка,  вже почепили наліпки «Продано».  Решта двадцять чекають на покупців.

Тетяна Козирєва, Львів. Фоторепродукції Романа Балука

Тут більше фото http://www.day.kiev.ua/uk/news/271212-u-lvovi-vidkrili-vistavku-zhivopisu-osoblivih-lyudey

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair