Як тернопільські охоронці правопорядку “Козу” ганяли.

Близько девʼятої вечора 21 грудня тернопільські міліціонери увірвалися в бар „Коза”, що на бульварі Шевченка у Тернополі, та намагалися перевірити якість алкогольних напої з бару, заважаючи відвідувачам. Про це ДОБІ повідомив співвласник закладу Ігор Мамус.

― Працівники міліції прийшли до нас в вечірній час – близько девʼятої вечора. Мали документ про те, що на вулиці Танцорова зловили чоловіка з суругатним алкоголем. Через це, нібито, мають провести документальну перевірку в нас. Документальна перевірка не передбачає фактичної. Але вони пробували прорватися за барну стійку і зривати акцизні марки з пляшок. Ми їх не допустили, і повідомили в саму ж міліцію про незаконні дії їх службовців, ― розповідає Мамус.

Дирекція закладу вважає дії міліціонерів абсурдними, і корисливими.

― Прийшли до нас в вечірній час, коли найбільше клієнтів і фактично заблокували роботу закладу. Я вважаю, що таким чином правоохоронці показують, що можуть створити проблеми підприємцям, аби після цього запропонувати залагодити їх за певну винагороду, ― каже Мамус.

Спробою перевірки конфлікт в Козі не завершився.

― Коли я вже пішов з закладу, туди увірвався „Беркут”. Вони прийшли на допомогу перевіряючим. В закладі побули не довго. Після того, як постійні відвідувачі почали знімати їхні дії камерами, правоохоронці пішли з залу.

Дирекція „Кози” обіцяє в понеділок написати скаргу на дії правоохоронців в відділ внутрішньої безпеки міліції, та в прокуратуру.

В областій міліці коментар цієї ситуації обіцяли надати найближчим часом.

Андрій ЯНОВИЧ