Українці Європи відзначили День Соборності

В неділю 27 січня, за ініціативою Конгресу українців Естонії та Спілки українців Португалії в багатьох європейських країнах відбулися «живі ланцюги єдності» присвячені Дню Соборності, котрий відзначається 22 січня. Акція організована місцевими громадськими організаціями у співпраці з громадами УГКЦ. Так, живий ланцюг відбувся в Італії (Рим, Мілан), Іспанії (регіон Мурсія), Німеччині (Франкфурт на Майні, у співпраці з УПЦ КП), Португалії (Лісабон, Порто, Аґеда, Візео, Фаро, Алверка, Сантарень, Брага), Естонії (Талін).

Метою проведення заходу було відзначення дня Соборності України та засвідчення діаспори, як невід’ємної частини українського народу.

Крім того, ланцюг Соборності став першою акцією місцевих закордонних громад на підтримку звернення Світового Конгресу Українців до ЄС, про якнайшвидше підписання з Україною угоди про асоціацію.
Як відомо, Президент СКУ, Євген Чолій, звернувся до очільників ЄС з заявою про якнайшвидше підписання з Україною угоди про асоціацію. Кожна організація, складова частина СКУ, направила до ЄС відповідного листа- підтримку мовою країни проживання.

Прес-служба оргкомітету

Відео з акції в Римі, організованої українською парафією св.Сергія і Вакха та Християнським Товариством українців в Італії

http://www.youtube.com/watch?v=fxEgfs0EwT8

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair