Через проблеми з верховенством права Україна не може підписати угоду про асоціацію з ЄС, – Кравчук

Через проблеми з верховенством права в країні, зокрема через відсутність справжньої судової реформи, Україна не може наблизитись до Європейського союзу і підписати угоди про асоціацію, тому представники Митного союзу намагаються скористатись цією ситуацією і вплинути на зміну інтеграційного напрямку України. Крапку в цьому питанні може поставити підписання угоди про асоціацію з ЄС. Про таке в ефірі ток-шоу «Портрети з Сергієм Дорофеєвим» заявив перший Президент України Леонід Кравчук

«В нас була дуже велика проблема з верховенством права, з демократією, і правами людини. І завдяки цим великим проблемам, в тому числі і у відсутності судової справжньої реформи, ми втратили в Європейському союзі можливості швидше і об’ємніше вступити до Європейського союзу. Таким чином, ми туди не вступили, не можемо приєднатись навіть до асоціації, поки що. А от Митний союз він відкритий для нас завжди… Аби ми зараз підписали угоду про асоціацію, і ми, і Росія перестали б про це говорити, стало б все всім зрозуміло. А поки ми невістка на виданні: і не там, і не тут – то перетягують мотузку», – заявив Кравчук.

«Перетягує мотузку у першу чергу Митний союз, тому що Європейський союз нас не запрошує, а Митний союз запрошує», – додав він.

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Цікаво, а як в дитинстві кликали Л.М. Кравчука в його селі односельчани, особливо однолітки?

Los comentarios están cerrados.