Досвід вирішення проблем місцевих громад через взаємодію громадських організацій з політичними партіями та владою

11 березня у Львівській обласній раді в рамках круглого столу, організованого Національним демократичним інститутом міжнародних відносин, відбулася презентація успішних прикладів вирішення проблем місцевих громад через взаємодію громадських організацій з політичними партіями та владою.

Позитивним досвідом у такій взаємодії поділилися представники громадських організацій. Представник ініціативної групи села Рогізно Жидачівського району Наталія Тріщ розповіла про те, як громаді вдалося ліквідувати небезпеку для життя і здоров’я жителів села та загрозу руйнуванню житла і підтоплення земельних ділянок шляхом громадського лобіювання включення меліоративного каналу до переліку об’єктів Обласної програми капітального ремонту систем, що перебувають у комунальній власності.

Представник громадської організації „Агенція розвитку Радехівщини” Павло Залужний розповів, як громада зуміла покращити реабілітаційну допомогу дітям з обмеженими можливостями Радехівщини шляхом громадського лобіювання прийняття рішення про виділення приміщення неповносправним дітям. Також за наполегливості громади районна рада прийняла рішення про створення районного реабілітаційного центру для неповносправних дітей та передбачила кошти в місцевому бюджеті для підтримки діяльності центру.

Активну участь у засіданні круглого столу взяли участь депутати Львівської обласної ради. Зокрема, депутат Львівської обласної ради Андрій Корнат наголосив, що Львівська обласна рада завдяки конкурсу мікропроектів уже впродовж двох років успішно допомагає місцевим територіальним громадам у вирішенні їхніх проблем. Голова постійної комісії з питань освіти та науки Львівської обласної ради Юрій Підлісний розповів про звернення, які надходять на адресу Львівської обласної ради від громад Львівщини щодо будівництва шкіл, відкриття дитячих садочків тощо.

            Під час круглого столу представники громадських організацій, політичних партій та влади обговорили подальші кроки навколо спільного вирішення проблем місцевих громад.

Нагадаємо, що 11 березня у Львівській обласній раді відбувся круглий стіл на тему: «Вирішуємо місцеві проблеми разом. Шляхи взаємодії НУО з політичними партіями задля вирішення місцевих проблем». Організатором заходу виступив Національний демократичний інститут міжнародних відносин. Головна мета заходу – обговорення питання щодо налагодження ефективної співпраці між органами влади, органами місцевого самоврядування, неурядовими організаціями та політичними партіями для вирішення нагальних проблем місцевих громад. У засіданні круглого столу взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, депутати Львівської обласної ради,  представники органів місцевого самоврядування, місцевих органів державної влади, політичних партій  та громадських організацій Львівщини.

Acerca de Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.