Нардеп-регіонал вигнав зі своєї прес-конференції журналістку кременчуцької газети «Програма Плюс»

Інцидент трапився в Кременчуці, під час прес-конференції, яку нардеп Юрій Шаповалов проводив з нагоди відкриття своєї громадської приймальні.

Вимогу залишити малий зал мерії, де проводилася прес-конференція нардеп пояснив тим, що журналістка кременчуцької опозиційної газети «Програма Плюс» Юлія Билина поставила запитання «не таким тоном».  Журналістка вважає, що такий вчинок Юрія Шаповалова є більш ніж красномовною відповіддю на її питання щодо відкритості нардепа.

Про те, що трапилося сьогодні, 1 березня, близько 14-ї години «Майдану» повідомила сама журналістка Юлія Билина.

«Нардеп-регіонал Юрій Шаповалов вигнав мене зі своєї прес-конференції. Як пояснив нардеп, йому не сподобався тон, яким було поставлене запитання.
Гадаю, цей жест був красномовною відповіддю на поставлене запитання.
А питання було таке: чому зустрічі з керівниками закладів освіти та медицини, які напередодні проводив нардеп, збиралися в режимі, таємному від журналістів телекомпанії “Візит” та газети “Програма Плюс”.
Мене цікавило: чи ініціатива “засекретити” зустріч належала самому Юрію Шаповалову, а чи керівникам галузей.
Питання було поставлено після фрази нардепа “Я відкритий для всіх”, – так про обставини інциденту розповіла журналістка.

Як відомо, нардеп Юрій Шаповалов почав свою депутатську діяльність з того, що через суд намагався позбавити ліцензії на мовлення приватну телекомпанію “Візит”, звинувачуючи її в порушенні виборчого законодавства. Причому в суд нардеп подав уже після того, як завершився період передвиборної агітації.

Під час свого першого візиту на сесію Кременчуцької міської ради в новому статусі Юрій Шаповалов обізвав газету “Кременчуцький Телеграф” “жовтим виданням” за те, що вони поширили новину про наміри Юрія Шаповалова вступити до фракції Партії регіонів. Буквально за кілька днів сайт Верховної ради оприлюднив список народних депутатів цієї фракції і вся країна дізналася, що Юрій Шаповалов входить до фракції Партії регіонів.

Минулого тижня за поданням нардепа Ю.Шаповалова співробітники кременчуцької міліції розглядали питання порушення кримінальної справи проти головного редактора газети “Програма Плюс” Олександра Курилова. Підставою для подання нардепа, якщо вірити копії документа, поширеного нашим колегами з кременчуцької газети «Автограф», стала заява, підписана Олександром Куриловим та іншими членами міської організації Національної спілки журналістів із приводу проблем зі свободою слова у Кременчуці.
Раніше журналісти заявляли про те, що керівники комунальної сфери відмовляються надавати коментарі кореспондентам опозиційних ЗМІ.

В тему Нардеп Шаповалов заявляет, что не сводит счеты с владельцем телекомпании «Визит» Мельником

В долученні  тут подання Шаповалова, на підставі якого місцева міліція розглядала питання порушення кримінальної справи. На жаль, це лише електронна копія. Бо за запитом нам не надають оригінал.