Творці фільму про Миколу Амосова збирають документальні свідчення про видатного українського лікаря

В рамках року Амосова, оголошеного ООН, розпочато створення повнометражного документального фільму, в якому передбачається
зробити акцент на моральних цінностях, і представити М.М. Амосова не тільки як видатного лікаря, засновника української кардіохірургії, але й кібернетика, письменника, громадського діяча та філософа.

У ході підготовки до зйомок знімальна група фільму почала збір документальних свідчень про Н.М. Амосова.

На прес-конференції 20 березня виступлять організатори створення фільму, його сценарист і режисер, та представники ініціативної групи.

За ініціативою Асоціації кардіологів, судинних та серцевих хірургів м. Києва, а також особисто К.М. Амосової і її сім’ї, розпочато роботу над створенням документального повнометражного фільму, присвяченого  М.М. Амосову, в ході якої починається збір свідчень про нього: спогадів сучасників і пацієнтів, документальних матеріалів. Вони будуть використані у фільмі, а також представлені на інтернет-ресурсі amosov.org.

У розпорядження журналістів буде надано низку ексклюзивних матеріалів:

– архівні хронікальні відео- і фотокадри (Микола Амосов і його пацієнти, перший в Україні Апарат штучного кровообігу – АШК та ін)

– відеосюжет про найбільш літнього пацієнта М.М.Амосова – Олександра Гончаренка (66 років), якого було прооперовано 52 роки
тому

У прес-конференції візьмуть участь:

К.М. Амосова – професор-кардіолог, зав.кафедрою НМУ.
О.О. Самсоненко – пацієнт М.М. Амосова, ініціатор створення пам’ятника лікарю.
С. Лисенко – сценарист і режисер документального фільму “Амосов: сторіччя”

Прес-конференція відбудеться 20 березня в Національному Музеї історії медицини України за адресою м.Київ, вул.Богдана
Хмельницького, 37. Початок прес-конференції: 12:30.

Контактна особа:
Олександра Тимошенко, 067 409 52 03, hohobi@gmail.com

Микола Михайлович Амосов – український лікар, академік, вчений в області медицини, кібернетики, біокібернетики. Засновник кардіохірургії в Україні, дослідник, винахідник, громадський діяч.

У 2008 році Микола Амосов був визнаний другим після Ярослава Мудрого великим українцем за результатами опитування громадської думки в проекті “Великі українці”.

За час своєї лікарської практики Микола Амосов особисто врятував близько п’яти тисяч людських життів. Однак, і ця цифра неточна – адже тільки під час Другої світової війни він прооперував близько чотирьох тисяч осіб. За різними оцінками, інститут, створений Миколою Амосовим, врятував життя близько шістдесяти тисяч осіб.

Acerca de Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.