Творці фільму про Миколу Амосова збирають документальні свідчення про видатного українського лікаря

В рамках року Амосова, оголошеного ООН, розпочато створення повнометражного документального фільму, в якому передбачається
зробити акцент на моральних цінностях, і представити М.М. Амосова не тільки як видатного лікаря, засновника української кардіохірургії, але й кібернетика, письменника, громадського діяча та філософа.

У ході підготовки до зйомок знімальна група фільму почала збір документальних свідчень про Н.М. Амосова.

На прес-конференції 20 березня виступлять організатори створення фільму, його сценарист і режисер, та представники ініціативної групи.

За ініціативою Асоціації кардіологів, судинних та серцевих хірургів м. Києва, а також особисто К.М. Амосової і її сім’ї, розпочато роботу над створенням документального повнометражного фільму, присвяченого  М.М. Амосову, в ході якої починається збір свідчень про нього: спогадів сучасників і пацієнтів, документальних матеріалів. Вони будуть використані у фільмі, а також представлені на інтернет-ресурсі amosov.org.

У розпорядження журналістів буде надано низку ексклюзивних матеріалів:

– архівні хронікальні відео- і фотокадри (Микола Амосов і його пацієнти, перший в Україні Апарат штучного кровообігу – АШК та ін)

– відеосюжет про найбільш літнього пацієнта М.М.Амосова – Олександра Гончаренка (66 років), якого було прооперовано 52 роки
тому

У прес-конференції візьмуть участь:

К.М. Амосова – професор-кардіолог, зав.кафедрою НМУ.
О.О. Самсоненко – пацієнт М.М. Амосова, ініціатор створення пам’ятника лікарю.
С. Лисенко – сценарист і режисер документального фільму “Амосов: сторіччя”

Прес-конференція відбудеться 20 березня в Національному Музеї історії медицини України за адресою м.Київ, вул.Богдана
Хмельницького, 37. Початок прес-конференції: 12:30.

Контактна особа:
Олександра Тимошенко, 067 409 52 03, hohobi@gmail.com

Микола Михайлович Амосов – український лікар, академік, вчений в області медицини, кібернетики, біокібернетики. Засновник кардіохірургії в Україні, дослідник, винахідник, громадський діяч.

У 2008 році Микола Амосов був визнаний другим після Ярослава Мудрого великим українцем за результатами опитування громадської думки в проекті “Великі українці”.

За час своєї лікарської практики Микола Амосов особисто врятував близько п’яти тисяч людських життів. Однак, і ця цифра неточна – адже тільки під час Другої світової війни він прооперував близько чотирьох тисяч осіб. За різними оцінками, інститут, створений Миколою Амосовим, врятував життя близько шістдесяти тисяч осіб.

A propos Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.