Смерть в лікарні. Як можна швидко вбити беззахисну людину.

38-річний чоловік С. лікувався в тубдиспансері свого обласного центру. Йому відкачали 3 літри рідини з легенів, операція пройшла успішно. С. був пацієнтом замісної підтримуючої терапії і отримував метадон. Поки з ним в лікарні була його мати, проблем не було, йому давали метадон, він одужував. Але одну з ночей мати провела не з ним в лікарні, і на ранок вона побачила сина в поганому стані. Він вже не міг розмовляти, хоча і реагував на її слова.

С. почали давати знеболювальне, але не метадон. Натомість лікар прописав інший препарат «налбуфін», який і вкололи пацієнту. Після уколу стан хворого різко погіршився, він став важко дихати, спітнів, почервонів, очі його стали мутними. Через кілька годин він помер.

Мати С. звинувачує лікаря в тому, що він не забезпечив сину регулярні дози метадону і прописав препарат, несумісний з метадоном.

Мати звернулася до адвокатів проекту «Забезпечення захисту прав людини вразливих груп населення силами всеукраїнської мережі правової допомоги», які почали працювати над справою, розбиратися в тому, що сталося, і допомагати нещасній матері.

Олена Карась

Метою проекту Харківської Правозахисної Групи «Забезпечення захисту прав людини вразливих груп населення силами всеукраїнської мережі правової допомоги» (який здійснюється за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження») є надання своєчасної, доступної, кваліфікованої та якісної юридичної допомоги у захисті прав осіб, які вживають наркотики, пацієнтів ЗПТ та людей, які живуть з ВІЛ/СНІД силами всеукраїнської мережі адвокатів та юристів в різних регіонах України.

Якщо ви самі потребуєте такої допомоги, або знаєте людей, які живуть із ВІЛ/СНІД, та/або вживають наркотики, та/або є пацієнтами замісної підтримуючої терапії, права яких порушуються та яким потрібна фахова допомога правників, то пишіть HIV.DV.legalaid@gmail.com або дзвоніть до ХПГ 057 7006772.

http://khpg.org/index.php?id=1365587660

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair