Заступниця Державного секретаря Тара Соненшайн відвідає Росію, Україну та Грузію

Повідомлення для преси
Офіс речника
Вашингтон, округ Колумбія

8 квітня  2013 року

Заступниця Державного секретаря з публічної дипломатії і зв’язків з громадськістю Тара Соненшайн 8-16 квітня відвідає Росію, Україну та Грузію.

Перебуваючи у Москві 8-11 квітня, пані Соненшайн виступить з головною доповіддю на конференції “Програма ім. Фулбрайта в Росії: 40-річчя успішних академічних обмінів ”.  Заступниця держсекретаря також матиме зустріч із колегами у складі Робочої групи з питань освіти, культури, спорту і ЗМІ у рамках Американсько-російської двосторонньої президентської комісії – з метою просування наших зусиль із взаємного порозуміння.  У Москві  заступниця держсекретаря ще виступить у Американському центрі на відзначення 20-річчя програми американських центрів і куточків у Росії – найтривалішої такої програми у світі.

У Києві, Україна, 11-13 квітня  заступниця держсекретаря долучиться до церемонії початку реконструкції будівлі, де буде розташований новий Американський центр.  Вона також виголосить головну доповідь на Жіночому форумі, де жінки-керівники та представниці малого і середнього бізнесу обміняються досвідом і обговорять важливі стратегічні інвестиції у економічний потенціал жіноцтва.  Перебуваючи в Києві, пані Соненшайн також зустрінеться з урядовцями, журналістами, студентами, ЛГБТ-активістами та зі складом Молодіжної ради при Посольстві США в Україні.

У Тбілісі, Грузія, 13-16 квітня  заступниця держсекретаря зустрінеться із міністром освіти і науки та підпише Меморандум про порозуміння щодо розширення в Грузії стипендіальних можливостей, які надає програма ім. Фулбрайта.  Заступниця держсекретаря також виступить з промовою перед студентами Тбіліського державного університету про свободу висловлювання і важливість незалежної преси.  Перебуваючи в Тбілісі, пані Соненшайн матиме зустрічі із жінками-журналістками, учасниками обмінних програм, які відвідували США, урядовцями та представниками грузинського громадянського суспільства.

Біографія заступниці Державного секретаря Тари Соненшайн 

Джерело