Голова НМПУ намагається врегулювати конфлікт навколо кременчуцького телеканалу «Візит»

21 червня 2013 року. В Кременчуці відбулася зустріч Голови Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова з міським головою Олегом Бабаєвим і власником телекомпанії «Візит» підприємцем Олександром Мельником. Перемовини стосувалися конфлікту навколо телекомпанії «Візит», яку міська влада прагне передати до комунальної власності.

Юрій Луканов озвучив занепокоєність тим, що ситуація в Кременчуці суперечить існуючим тенденціям в Україні. Він нагадав, що готується роздержавлення комунальних засобів масової інформації. Підготовлені кілька законопроектів на цю тему. Україна взяла на себе відповідні зобов’язання перед європейським співтовариством. На цьому тлі намагання передати приватний телеканал у комунальну власність виглядає анахронізмом. Луканов зазначив, що НМПУ підтримує кременчуцьких профспілковців, які виступають проти такої ідеї.

Голова НМПУ запропонував провести конференцію представників ЗМІ Кременчука, на якій обговорити професійні стандарти і за підсумками такої конференції підписати редакційні угоди про необхідність працювати на основі таких стандартів. Юрій Луканов лишився задоволеним, що обидва його співрозмовники підтримали цю ідею і сказали, що сприятимуть її втіленню в життя.

Вищезгадану інформацію голова НМПУ озвучив на прес-конференції для місцевих журналістів.

Прес-служба Медіа-профспілки
profpres@ukr.net
http://www.nmpu.org.ua
38-050-310-44-41

Acerca de Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair