Народний проект «Наш Шевченко» просить про вашу підтримку!

27a3700-300Проект “Наш Шевченко” присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. https://www.facebook.com/groups/497301223669138/?ref=ts&fref=ts , тільки завдяки Вашій підтримці, друзі, залишиться незалежним, дійсно народним, НАШИМ!

Вже більше трьох місяців Сергій Проскурня  з оператором Олександром Царенком знімає відеосюжети, а Черкаська незалежна телекомпанія «Вікка» їх щодня випускає в ефір. Заставку створив дизайнер Євген Скубій. Головний музичний образ – «Отче наш» композитора Валентина Сильвестрова у запису Муніципального хору «Київ».

Ідея не нова. Колись подібний проект, присвячений 200-річчю Пушкіна, здійснило російське телебачення.    З ідеєю проекту «Наш Шевченко»  звертались до кількох загальноукраїнських телеканалів, але вони не виявили зацікавленості. Бо Шевченко – не Пушкін?

Унікальність проекту «Наш Шевченко» полягає в тому, що він розгортається поступово – виростає з Черкаського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, з Черкащини, батьківщини Кобзаря, і почне охоплювати Схід, Захід, Південь, Північ і Центр України.  Буде поступово розширюватись географія проекту ще й за мовним принципом, залучаючи носіїв різних мов. Візьмуть участь й перекладачі поезій Шевченка мовами Світу.

Вже сьогодні проект «Наш Шевченко» посідає верхню позицію в рейтингу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення серед програм, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Проектом «Наш Шевченко» зацікавились Радіо «Свобода» і «Українська правда. Життя»: http://life.pravda.com.ua/culture/2013/05/16/128566/  , INTV http://intv.ua/news/59621-nash-shevchenko.html

Розпочали трансляцію сюжетів у день народження Кобзаря. Між 9 березня 2013 і 9 березня 2014 – 365 днів. І нас буде 365 – таких різних, але таких відкритих до Тараса. У проекті вже знялись співачки Сестри Тельнюк, Ірина Білик, співаки Фома, Фоззі, Адрій Хливнюк, київські актори Олег Примогенов і Олег Драч, львівські актриса Лідія Данильчук і видатний поет Богдан Стельмах, джазовий піаніст Сергій Крашенінніков, письменник Юрій Андрухович, режисер Андрій Крітенко, а також вчителі, школярі і студенти, журналісти, пожежники  і прикордонники, бізнесмени і фармацевти, художники і юристи, бармени і байкери. Зйомки відбуваються  в Черкасах, але  вже були в експедиції і в Чигирині, і в Холодному Яру. Всього в ефірі вже транслювалось 105 сюжети. Попереду – ще 260.

Поступово ми розширюємо аудиторію глядачів проекту, розміщуючи сюжети в мережі YouTube та створивши групу в мережі Facebook: https://www.facebook.com/groups/497301223669138/

Маємо на меті створення оригінального сайту проекту і його розкрутку. Проект має шанс стати дійсно всенародним.

Проект об’єктивно є благодійним – жоден з  героїв не одержує винагороду за участь. ТРК «Вікка» надає монтажну апаратну і ефір безкоштовно. Тим не менше, планова вартість проекту складає 98 тисяч гривень. Сюди входить гонорар оператора, створення анімаційних заставок, вартість оренди камери, звуко-записуючої системи, видатки на транспорт, видатки на експедиції по Черкащині, до Донецька, Києва, Львова, Одеси, Харкова, створення і адміністрування сайту.

Запрошую Вас  підтримати нас шляхом популяризації проекту «Наш Шевченко» серед друзів з метою збору коштів для його втілення. Будемо вдячні за перерахунок від 20 до 100 гривень – хто скільки зможе – на особистий рахунок:

Проскурня Сергій Владиславович 5457 0931 6677 7401 у ПриватБанку

 

Сподіваємось, мотивація «толоки» на підтримку наших Шевченківських ініціатив стане плідним внеском   у неформальне, незаорганізоване, людяне відзначення ювілею Великого Кобзаря.

З повагою, побажанням наснаги і вірою в успіх,

Група підтримки проекту

 

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair