Запрошуємо на Docudays

Унікальні українські та іноземні стрічки всесвітньовідомих і молодих режисерів – тільки на майданчиках Docudays UA!

Запрошення на урочисте відкриття заходів Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Запоріжжі

З 3 по 10 листопада 2013 року у співпраці кіноклубу «Сходження» та громадської організації «УкрПростір» Запоріжжя приймає Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Запрошуємо журналістів взяти участь в урочистому відкритті заходів 10-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Запоріжжі, яке відбудеться 3 листопада, у неділю, о 18 годині у кіноклубі «Сходження», у палаці культури ім. Кірова (мала зала), пр. Металургів, 1 А.

Після урочистого відкриття також відбудеться перегляд і обговорення однієї з найкращих кінострічок цьогорічного фестивалю – фільму «Документаліст».

 ***

Docudays UA — найбільший міжнародний фестиваль документального кіно в Україні.

Фестиваль — неполітичний і некомерційний. Вхід на всі кінопокази — вільний.

Головна мета Фестивалю — сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини.

До програми цьогорічного Мандрівного фестивалю увійшли фільми-переможці 10-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбувся у Києві навесні 2013 р, а також фільми-призери найвідоміших міжнародних кінофестивалів  документального кіно.

Показ фестивальних фільмів відбуватиметься у кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках, колоніях тощо. Ефект від перегляду фільмів  підсилюється зустрічами з відомими правозахисниками, режисерами, діячами культури та митцями; тематичними дискусіями, обговореннями, диспутами та різноманітними правоосвітніми заходами.

Офіційний веб-сайт фестивалю http://www.docudays.org.ua/

До програми цьогорічного Мандрівного фестивалю увійшли фільми-переможці 10-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, який відбувся у Києві навесні 2013 р, а також фільми-призери найвідоміших міжнародних кінофестивалів  документального кіно.

У Запоріжжі цього року покази вперше проходитимуть у декількох локаціях: заходи Фестивалю приймають у себе, окрім кіноклубу «Сходження», Запорізький обласний центр молоді, Класичний приватний університет, Запорізький національний університет, Ліцей «Логос» та Вільний простір «Old Rabbit». Стрічки, що будуть демонструватися: «Документаліст», «Мрія», «Поза євро», «Ісландія: нульовий рік», «Край електросміття», «Ромська мрія», «Перукарська воля», фільми відомого литовського режисера Аудрюса Стоніса «Земля сліпих», «Дзвін», «Уку Укай», «Одна», а також анімаційні фільми програми DOCU/ANIMA. Детальні анотації до них можна знайти на www.docudays.org.ua.

Урочисте відкриття заходів 10-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Запоріжжі відбулося 3 листопада, у неділю, о 18 годині у кіноклубі «Сходження», у палаці культури ім. Кірова.

Після урочистого відкриття також пройшов перегляд і обговорення однієї з найкращих кінострічок цьогорічного фестивалю – фільму «Документаліст».

Там же, у кіноклубі «Сходження», 10 листопада о 18 годині, відбудеться урочисте закриття та підбиття підсумків заходів Фестивалю у Запоріжжі.

 

***

Docudays UA — найбільший міжнародний фестиваль документального кіно в Україні.

Головна мета Фестивалю — сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини. Фестиваль — неполітичний і некомерційний. Вхід на всі кінопокази — вільний.

Офіційний веб-сайт фестивалю http://www.docudays.org.ua/

10 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбувається в Україні за підтримки:

уряду Швеції,

Національного фонду підтримки демократії (США),

Фонду прав людини Посольства Королівства Нідерланди,

Міжнародного фонду “Відродження”,

Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Партнери:

Movies that Matter,

Human Rights Film Network (Міжнародна мережа фестивалів з прав людини),

Державне агентство України з питань кіно,

Всеукраїнська освітня програма «Розуміємо права людини».

Організатори фестивалю Docudays UA:

Українська Гельсінська спілка з прав людини,

Херсонська міська Асоціація журналістів «Південь»,

Херсонський обласний Фонд милосердя та здоров’я,

Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв (м. Харків).

Організатори заходів Мандрівного фестивалю у Запорізькій області:

Кіноклуб «Сходження», Ігор Гармаш, тел. 050 322 25 86

Громадська організація «УкрПростір», Микола Колодяжний, тел. 067 614 10 53

Макет