Журналіста з Донецьку попередили, що настала його черга “уйти из Мира бренного в царство света”

Головному редактору інтернет-видання “Новости Донбасса” на електронну адресу надійшов лист від невідомих з погрозами. Про це Мацука повідомив ІМІ.

“Дорогой друг! Вот и пришла, твоя очередь уйти из Мира бренного в царство света и благополучия. Вспомни все дела, которые ты сотворил, тех кому сделал добро и тех кого обидел в этой жизни”, – йдеться у листі до Мацуки за підписом “вершитель судеб”.

Лист надійшов 16 жовтня о 19.45. Журналіст звернувся з цього приводу в міліцію.

“Сьогодні увечері, під час перегляду пошти, я побачив листа з прямими погрозами на свою адресу. Я звернувся до міліції, зараз ведеться слідство. Я думаю, що це ті ж люди, які намагалися вломитися нещодавно до мене в редакцію і влаштувати там погром, а також ці ж люди залишали мені “подарунки” у вигляді описаних стін будинку і коробку на автомобілі”, – зазначив Мацука.

“Також я думаю, що це ті ж люди, які здійснювали стеження за мною і моїми колегами протягом останніх двох місяців”, – зазначив журналст.

Він звертається до колег з проханням його захистити.

Нагадаємо, 27 вересня, зранку на машину головного редактора “Новостей Донбасса” прикріпили картонну коробку.

26 вересня у Донецьку невідомі зробили напис на дверях квартири сусіда головного редактора “Новостей Донбасса” Олексія Мацуки, адресований останньому.

24 вересня троє невідомих чоловіків намагалися вдертися до офісу інтернет-видання “Новости Донбасса”.

16 вересня Олексій Мацука повідомив, що за ним та його колегою Віталієм Сизовим невідомі особи ведуть стеження.

За його словами, стеження за ними почалося з кінця серпня – відтоді, коли вони почали писати розслідувальні матеріали, зокрема про корупцію в органах влади.

 

Джерело http://imi.org.ua/news/41891-nevidomi-poperedili-matsuku-scho-nastala-yogo-cherga-uyti-iz-mira-brenngo-v-tsarstvo-sveta.html

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair