Харків’яни закликали українську владу підписати Асоціацію з ЄС

19 листопада в Харкові пройшов мітинг на підтримку євроінтеграційного поступу України. Представники громадських організацій Харкова, опозиційних партій та звичайні харків’яни зібрались на Майдані Свободи, щоб засвідчити свій європейський вибір. Учасники акції тримали плакати «Харків за європейське майбутнє України!», «Наш вибір – Євросоюз», «За європейські правила», прапори України та Європейського Союзу.

Під час акції лунали заклики до влади припинити політику хитань, відмовитись від незрозумілих «європауз» та зробити нарешті історично важливий для України крок — підписати у Вільнюсі угоду про Асоціацію з Європейським Союзом. Харків’яни звернулись до Верховної Ради з вимогою якнайшвидше ухвалити три законопроекти необхідні для підписання угоди — про прокуратуру, про вибори народних депутатів та лікування увязнених за кордоном.

Співорганізатор акції, громадський активіст Дмитро Пилипець наголосив на тому, що «рух до Європи є цивілізаційним вибором українців. євроінтеграція не має бути темою для політичних маніпуляцій, провладні та опозиційні політичні сили та еліти України мають усвідомити, що євроінтеграційний рух відповідає національним інтересам нашої держави і для досягнення необхідного результати політики мають знайти між собою порозуміння».

Співорганізатор акції, координатор всеукраїнської кампанії «Євронаступ» у Харкові Олена Красиля сказала: «Тисячі харків’ян довели своїми підписами, що українці обирають європейське майбутнє. Ми не хочемо повернення до часів «совка», Україна – це Європа, і ми прагнемо стати повноправною її частиною. Закликаємо владу не згортати євроінтеграційного курсу, адже такого історичного шансу у нас може більше не бути», – зауважила Красиля.

Також під час мітингу закликали харківян долучитись до опозиційної акції на підтримку євроінтеграції України, який пройде 24 листопада в Києві та громадських заходів, які відбудуться 24 листопада в Харкові.

Фото: Наталки Зубар

ПС. Детальний відеорепортаж про подію – згодом.

IMG_1343

 

IMG_1355 IMG_1329

IMG_1351
Картини переможців конкурсу дитячого малюнку “Ми Європейці”
IMG_1349
Дмитро Пилипець дає інтерв’ю телебаченню
IMG_1319
Скрипалька виконувала гімн Євросоюзу – Оду Радості.

IMG_1347 IMG_1342 IMG_1324 IMG_1321

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair