Перед нападом «тітушек» на дніпропетровський #Євромайдан міліція поїхала з місця події

Зараз же по факту нападу на активістів дніпропетровського Євромайдану правоохоронці порушили кримінальну справу за хуліганство.

Про це інформує сайт ГУМВС України в Дніпропетровській області:

«25 листопада близько 22:00 до чергової части Дніпропетровського міського управління міліції зателефонував невідомий та розповів, що на площі відбувається конфлікт. При перевірці інформації з’ясувалося, що в цей час до учасників акції прибув начальник управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради та оголосив рішення адміністративного суду про обмеження громадським організаціям, політичним партіям, фізичним особам проводити на Європейській площі м. Дніпропетровська будь-які масові заходи та заборону встановлення наметів, тимчасових споруд, малих архітектурних форм, а також інших елементів i споруд. Мітингувальникам надавався час для виконання рішення суду.

Після цього до учасників акції пiдiйшли невiдомi особи у кiлькостi до 20 чоловіків. Між ними та мітингуючими виникла бiйка, внаслiдок якої був пошкоджений намет, в якому перебувала звукопiдсилююча апаратура. Невідомі особи залишили місце проведення акції, а керiвник громадської органiзацiї «Спiльна справа» Романенко В.М. самостiйнозвернувся до місцевої лікарні, де йому поставили дiагноз: садна та забиття м’яких тканей обличчя. Пiсля надання медичної допомоги він покинув лiкувальний заклад i з заявою до міліції не звертався. Працiвники міліції відвідали останнього за мiсцем мешкання та опитали. Вiд подання заяви до органів внутрішніх справ громадянин Романенко В.М. вiдмовився.

За даним фактом слідчим відділом Бабушкінського РВ Дніпропетровського міського управління міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4-х років”.

Ознайомившись з повідомленням, я зателефонував керівнику прес-служби Управління МВС в Дніпропетровській області Олексію Щербатову й запитав, чому в тексті не вказано, що постраждалі активісти впізнали нападників – це були дзюдоїсти зі спортивного клубу «Тайфун», котрий входить до обласної федерації дзюдо, почесним президентом якої є депутат Верховної Ради від партії регіонів Іван Ступак. Ці молодики вже відзначилися 8 травня поточного року нападом серед білого дня у центрі міста на учасників мирної ходи зі вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війни.

Речник обласної міліції зазначив, що яким бути тексту інформації на сайті співробітники прес-служби  вирішують так само як і інші редакції, бо мають на це своє право. А щодо причетності до інциденту згаданих осіб, то слідство взяло ці дані до відома й враховуватиме у своїй діяльності.

На питання, чим завершилося слідство щодо нападу 8 травня, Щербатов відповів, що на цей момент не володіє інформацією з цього приводу і порекомендував зробити запит.

Я також поцікавився, як сталося, що вчора міліція залишила Європейську площі якраз перед атакою «тітушків»? У відповідь почув, що триває службова перевірка.

Стосовно того, як поводитиметься міліція надалі, адже люди продовжують збиратися на Європейській площі попри судову заборону мітингу, прес-офіцер відповів, що заборона заходу – це справа судових виконавців, співробітники ж МВС й надалі виконуватимуть свої професійні функції з охорони громадського правопорядку.

Постраждалі активісти Євромайдану, які несли нічну варту, кажуть, що вчора молодики спортивної статури й характерної зовнішності почали збиратися на Європейській площі за декілька годин до нападу. На звернення з цього приводу, міліцонери, які перебували на місці, ніяк не відреагували.
Відео інциденту:

Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Не в тему, но заслуживает внимания!

    На сайті Білого Дому США опублікована петиція з вимогою ввести санкції проти Януковича і Кабміну України:

    https://petitions.whitehouse.gov/petition/impose-personal-sanctions-president-ukraine-viktor-yanukovych-and-cabinet-ministers-ukraine-members/h58Fz30V

    Если уж Лепс смог набрать 100,000, чтобы ему позволили въезд в Штаты, то здесь эта цифра должна набраться быстро …. я надеюсь!

Los comentarios están cerrados.