Першотравневськ: “Скасовано і затверджено”

Як ми повідомляли раніше, за зверненням Інформаційного центру “Майдан Моніторинг” прокуратура внесла подання про приведення у відповідність до законодавства рішення виконкому Першотравневської міської ради №269 від 16.11.11 “Про проведення масових заходів у місті Першотравневську“. Зокрема, цей акт містив капосну норму про 10-денний строк завчасного повідомлення про проведення мирних зібрань, що прямо порушувало ст.39 Конституції України та рішення КСУ №4-рп/2001.

Щойно ми отримали нову звістку від прокурора Першотравневська, де повідомляється про скасування того “положення” і затвердження нового, в якому “обмеження щодо реалізації громадянами конституційних прав відсутні“:

Першотравневськ-39

Це добре. Але оскільки органи місцевого самоврядування взагалі не мають права приймати нормативні акти з питань мирних зібрань, невдовзі ми продовжимо відповідну комунікацію з прокуратурою.

На сьогодні за нашим зверненням вже скасовано незаконні “порядки”, “положення” та “положення про порядки” у майже 30-ти містах та селищах України, а всього органами прокуратури внесено більше ніж 50 подань. Далі буде.

***

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється ІЦ “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження