Діаспора вийшла на протести у Нью-Йорку і Чикаго після “кривавого майдану” – VIDIA

Українська діаспора вкотре висловила свою підтримку українському народу. Щонайменше у 7 містах Америки відбулись акції протесту на підтримку Євромайдану та проти застосування сили владою. Зокрема, майдани відбулись у Вашигнтоні, Нью-Йорку, Атланті, Чикаго.

У Нью-Йорку студентські організації при СУСТа та Товариство української студіюючої молоді ім. М. Міхновського разом Українським Конгресовим Комітетом Америки зібрали декілька тисяч українців. Проте, цього разу гасла були зовсім інші: “Революція…”.

Наприкінці мітингу до громади вийшов Юрій Сергеєв, Постійний представник України при ООН, і заявив про свою підтримку.

Такого варварського нападу на мирну демонстрацію в Києві прощати не можна, вважають в діаспорі і діляться своїми почуттями після побаченого ними “кривавого майдану”.

Чиказькі українці вразили своїм єднанням — лише за один день на акцію вдалося закликати до тисячі людей. Такої активності українців місто не знало з часів Помаранчевої революції. Були присутні представники усіх хвиль еміграції та багато молоді. За актавної підтримки волонтерів віче скликав Український конгресовий комітет Америки, відділ Іллінойс.

Мітигувальники висловили свою підтримку українцям в Україні, засудили брутальний напад на київськsq Євромайдан та закликали уряд США невідкладно запровадити економічні санкції та візові обмеження проти Януковича та його уряду.

Після виголошення промов під стінами Генерального консульства України в Чикаго, голова УККА передав вимоги протесту працівникам консульства, після чого мітингувальники пройшлись головними вулицями мегаполіса, скандуючи гасла.

Варто відмітити, що американська поліція, на відміну від української, сприяла проведенню мітинга і супроводжувала колону під час ходи містом, перекриваючи для цього рух автотранспорту.

Завершили акцію молитвою за Україну.

http://vidia.org/2013/17897

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. “Я не продаю Україну” – А хіба ти її не продав? – “Нема на світі України, немає іншого Дніпра, а ви претеся на чужину шукати доброго добра. Добра святого, волі, волі, братерства братнього – знайшли І в Україну принесли велеких слів велуку силу. Тай більш нічого, кричите, що Бог создав вас не на те, щоб ви неправді похилились і хилитеся, як хмилились…” Т.Г. Шевченко.

Los comentarios están cerrados.