Медіа-профспілка закликає журналістів захищати свої права

Київ, 10 грудня 2013 р. На превеликий жаль Незалежна медіа-профспілка України констатує, що із понад 50-ти журналістів, які постраждали напередодні та під час сутичок у Києві на майдані Незалежності 30 листопада та на вулиці Банковій 1 грудня, заяви у міліцію подали менше половини.

Більшість журналістів, яких було жорстко побито, скалічено, кому пошкодили професійну техніку – досі не почали активно захищати свої права попри згоду великої кількості юристів їм допомагати та представляти їхні інтереси у судах. Хтось виправдовується тим, що ушкодження не були значними. Наче у нашій країні будь-хто має право безкарно завдавати журналістам незначних ушкоджень. Хтось вже зневірився у міліції та розраховує тільки на себе.
Незалежна медіа-профспілка закликає журналістів боротися за свої права разом. Ніхто за жодних обставин не має права перешкоджати роботі журналіста та порушувати закон. Навіть якщо українські суди не зможуть захистити наші права, ми будемо подавати позови до Європейського суду. Не можна опускати руки, не можна здаватися.
Колеги, якщо ви не хочете захистити себе – подумайте про інших своїх колег. Ваша слабкість і нерішучість зараз завдасть невиправної шкоди вашим колегам у майбутньому, якщо вони раптом потрапить у таку ж ситуацію. Тільки разом ми можемо зламати цю систему: припинити безкарність та захищати свої права. Боротися за свої права — це наш професійний обов’язок.
Захищає не жилет, захищає не каска, захищає солідарність!

Гарячі лінії для журналістів (медіа-юристи):

Тетяна Котюжинська (НСЖУ) –  + 0667874701,  spilka@nsju.org
Олександр Тарасов (НМПУ) –  0993026728, sekretary@profspilka.org.ua
Людмила Опришко (ІРРП) –  0674493259
Інститут Медіа Права  0443832044, 0949279044, hotline@medialaw.kiev.ua,
Інститут масової інформації 0504477063, info@imi.org.uaimi.inform@gmail.com

У термінових випадках звертайтеся цілодобово. Всі звернення будуть оперативно розглянуті.
Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair