У Кременчуці на мітингу голосували за відставку Азарова та співали Гімн

Мітинг солідарності з Народним Віче у столиці сьогодні, 8 грудня, відзначився тим, що слова просили ті, хто зазвичай не бере активної участі в політиці.

Джазова співачка Наталя Лещенко вийшла на #Євромайдан, аби разом із кременчужанами заспівати Державний гімн, перукар Людмила Сорокіна розповідала про три дні, проведені на Майдані, а інженер Галина Кобилюх говорила про те, як із звичайних українських хлопців виховують звірів для спецзагонів.

“Азірок, ти запутілся”, “Януковича – під арешт” – за такими гаслами вийшли сьогодні, 8 грудня, кременчужани на власний #Євромайдан біля пам’ятника Жертвам сталінських репресій. Акція солідарності з Народним Віче у Києві зібрала до 300 мешканців міста.

За останній тиждень багато кременчужан уже побували на Майдані, кілька десятків перебуває і зараз у столиці, бо саме там твориться історія сьогодні. На Майдан вирушило чимало студентів.

Сьогоднішній мітинг відзначився тим, що до мікрофону здебільшого підходили люди, що зазвичай не беруть активного життя в політиці. Одна з таких жіночок – Людмила Сорокіна, власниця перукарні в центрі міста, розповіла, що три дні провела на Майдані у Києві. “Ми, матері, не можемо змиритися з тим, що побили наших дітей, – розповіла жінка про те, що примусило її вирушити до столиці. “Там чудова атмосфера, надзвичайно дружня, жодної агресії, – розповіла Людмила. – Не вірте, якщо говорять, що ми там були за гроші. На Майдан люди їдуть лише з покликом серця. А гроші пропонують тільки за участь у акціях на підтримку влади”.

Вперше на мітинг вийшла й інша досить відома кременчужанка – солістка джазового гурту “Apple Jam” Наталя Лещенко. “У такі часи, що переживає моя країна, не можна залишатися байдужим”, – говорить Наталя. На знак солідарності з Народним Віче вона пропонує разом заспівати Гімн. “Це дуже сильна пісня, вона нас з’єднає”, – додає співачка. Усі разом кременчужани співають із Наталею: “Ще не вмерла Україна…”
Їм вторять гудки клаксонів. Це автомобілісти мчать вулицею Леніна із синьо-жовтими прапорами. Зупинившись на площі Незалежності, хлопці приєднуються до мітингу. Організатор акції закликає присутніх: у кого є автомобіль, рухайте з нами.
Кожного дня, о 12.00 автомобілісти вирушають на автопробіг солідарності з #Євромайданом від супермаркету “Амстор”.

Про страшенну духовну порожнечу, в якій виховуються молоді хлопці, яких беруть до загонів спецпризначення говорила Галина Кобилюх, інженер за фахом, нині пенсіонерка. “Ви подиться на назви цих загонів “Беркут”, “Барс”. Певно, служачи в них наші хлопці уже відразу повинні затямити, що вони – не люди, а звірі”. Її слова тонули в аплодисментах. А взагалі мітингувальники на кременчуцькому Майдані висловили пропозицію розформувати спецпідрозділ “Беркут”, що був заплямований кров’ю учасників мирної акції протесту. Серед інших вимог – домагатися, аби уряд Миколи Азарова таки пішов у відставку, припинити політичні репресії, підписати угоду про асоціацію з ЄС, прийняти новий закон про вибори.

Дісталося на кременчуцькому #Євромайдані й меру Кременчука, що вже зажив слави душителя слободи слова та малого бізнесу. Мер жодного разу не вийшов до мітингувальників і це обурює людей. А ще – його наміри відібрати приватний телеканал “Візит”, який на сьогодні єдиний висвітлює події в місті правдиво. Про це говорили і Леонід Харченко, що нині є координатором у штабі опору диктатурі, і творець автомобіля “Вепр” Володимир Пилипенко. Людей дуже обурило й те, наскільки неправдиво показав одну з акцій на підтримку #Євромайдану комунальний телеканал.

Наступна акція солідарності з #Євромайданом пройде в Кременчуці завтра, 9 грудня, о 17.00 на тому ж самому місці, де тривають мітинги щоденно ось уже третій тиждень – біля пам’ятника Жертвам сталінських репресій.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Надати ж посильну допомогу тим, хто їде до Києва, або вирушити до столиці можна через штаб опору диктатурі, що працює цілодобово по бульвару Пушкіна, 8 у м.Кременчуці

Тел.: 0666008387 представник кременчуцького комітету опору диктатури Леонід Харченко

0667641376 депутат Автозаводської районної ради від партії «Свобода» Олег Савченко