У Кременчуці соратники мера нарешті заговорили про Тимошенко

Вперше від часу арешту Юлії Тимошенко депутати Кременчуцької міської ради фракції “Батьківщина” публічно висловилися на захист свого лідера.

Євген Холод, керівник однієї з найбільших фракцій міської ради Кременчука і давній бізнес-партнер нинішнього міського голови Олега Бабаєва, вперше публічно висловився за те, щоб в країні були припинені політичні репресії і була звільнена лідер “Батьківщини”. Це сталося сьогодні на мітингу в підтримку #Євромайдану, що відбувся після позачергової сесії міської ради.

Євген Холод вивів на мітинг до пам’ятника Жертвам сталінських репресій у Кременчуці всю фракцію “Батьківщини”. А до того, маючи чисельну більшість разом із іншою фракцією міськради “Рідне місто”, “Батьківщина” не змогла не лише включити до тексту резолюції сесії міськради пропозиції про відставку уряду Азарова та припинення політичних репресій, а навіть не підтримала пропозиції депутата Кирила Юхна скасувати заборону на проведення мирних протестів, яку ініціював міський голова Олег Бабаєв.

Під час голосування в сесійній залі були присутні 20 депутатів від фракції “Батьківщини” і 12 депутатів “Рідного міста”. Однак, замість того, щоб об’єднатися, ці фракції висунула кожна свою пропозицію. І в результаті пройшло абсолютно безбарвне звернення, підготовлене чиновниками міськвиконкому. За провладний проект проголосувало 36 депутатів. Хоча представників Партії регіонів у сесійній залі було усього 13. Які ще фракції додали своїх голосів, на словах засуджуючи політичні репресії, здогадатися неважко.

Кременчужани, яким Євген Холод повідомив, що їм не вдалося в резолюції сесії проголосувати пропозицію за звільнення Юлії Тимошенко та припинення політичних репресій, зустріли його слова криками “Ганьба!”

Нагадаємо: відразу після арешту Юлії Тимошенко фракція “Батьківщини” у міській раді взагалі не висловила своєї підтримки своєму лідеру. І навіть на сесії Автозаводської райради, де бютівців більшість, заяву на підтримку Тимошенко успішно провалили.