Фальшиве опитування студентів щодо участі у #Євромайдан”і

В соцмережі В контакте  серед студентів вишів розповсюджується дивна анкета від імені  Інституту соціології НАНУ, яка містить питання щодо участі студентів у Євромайдані.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук Svitlana Khutka

“Абсолютно бездарна провокація, в якій безсоромно використовують ім”я Інституту соціології НАНУ. Студенти Могилянки та інших університетів, будь ласка, зверніть увагу, що Інститут соціології НЕ РОЗСИЛАВ в мережі vkontakte досить дивного вигляду анкету в екселі. Колеги-соціологи з Інституту підтверджують, що Інститут НЕ МАЄ ВІДНОШЕННЯ до фальшивки, яку поширюють від імені соціологів. В ІС НАНУ повідомили, що будуть готувати офіційне спростування, і їм уже повідомили про цей фейк не лише з КМА, але й із інших ун-тів. Будьте уважні!!!

До мене від студентів потрапив примірник цієї анкети, який я мала можливість переглянути, і який викликав дуже багато питань… Анкета в екселі на початку містить ряд запитань щодо участі студентів у Євромайдані, і далі – питання що не відповідають жодним стандартам оформлення опитувальників та віяла альтернатив.

Вона поширюється із таким супровідним повідомленням: “Шановні студенти! З метою виявлення стану та активізації студентської активності у сучасних соціально-політичних процесах Інститут соціології НАН України проводить опитування студентів Києво-Могилянської академії, і ще 3-ох ВНЗ України. Воно займе 15-20 хвилин Вашого часу, а ми зможемо розробити концепцію активізації студентського руху на майбутнє. Ваші відповіді потрібні нам якнайшвидше!!! Для зручності – Вам потрібно лише відмітити найближчий для Вас варіант (оберіть варіанти V), або вказати Ваш варіант у спеціальному полі, зберегти змінений файл та надіслати тій людині, від якої Ви отримали анкету, або на адресу Univer_ukraine@ukr.net ! Будь ласка, поширте цю інформацію серед Ваших одногрупників і друзів по ВНЗ, це полегшить нам збір даних! Дуже вдячні за Вашу життєву позицію та співпрацю, Інститут соціології НАН України!”.

3 Comments

  1. Я у 90-х підробляв у інституті соціології і готовий присягнути, що в них дуже серйозний науковий підхід до збору вихідних даних. “В контакте” тут ніяк не конає!

  2. Я у 90-х підробляв у інституті соціології і готовий присягнути, що в них дуже серйозний науковий підхід до збору вихідних даних. “В контакте” тут ніяк не конає!

Los comentarios están cerrados.