ІЦ “Майдан Моніторинг” розпочинає моніторинг дотримання конституційних прав і свобод в АР Крим.

monitorlogo

Події в Криму свідчать про загрозу дотримання конституційних прав на всій території півострова. Звідти переважно надходить інформація, котра свідчить про упереджене бачення ситуації, про бажання використати будь які інциденти задля підсилення агресії всіх суспільних груп. Ця інформація є політизованою, вона має агітаційно-пропагандистський характер і повністю ігнорує міжнародні стандарти прав людини. Такий характер інформації свідчить про відсутність суспільного діалогу та співробітництва у сфері реалізації та захисту конституційних прав і свобод між органами державної влади, органами місцевого самоврядування, громадськими на неформальними організаціями.

Моніторинг дотримання конституційних прав і свобод в АР Крим має на меті визначити реальну ситуацію та запропонувати інструменти для  зниження рівня загроз та забезпечення прав людини у ситуації, що склалася. Моніторинг буде здійснюватись на засадах абсолютної відмови від дискримінаційних практик та використання неправових методів. Інструменти моніторингу: спостереження, інтерв’ю з учасниками подій, інформаційні запити. Моніторингова група перебуватиме в АР Крим протягом 7 діб.

Ми будемо моніторити дотримання статей Конституції України №24, 27, 28. 29, 33, 34, 39. Метою є систематизація та узагальнення порушень. Вся діяльність діяльність з моніторингу конституційних прав і свобод в АР Крим буде висвітлюватися на нашому сайті, а також на наших ресурсах в соціальних мережах.

Голова моніторингової групи, координатор проектів ІЦ “Майдан Моніторинг” Володимир Ханас. Ви можете поставити йому питання khanas.volodymyr@gmail.com

Про нас можна прочитати тут До 13-ї річниці сайту Майдан: хто ми і для чого ми?

Для забезпечення моніторингу (діяльності групи з 10 досвідчених моніторів) потрібні кошти з розрахунку 500 гривень на день (включно з транспортними витратами) на одного монітора.

Ми оголошуємо про збір коштів для забезпечення діяльності моніторингової групи і гарантуємо публічний звіт про їхнє використання.

Перерахувати гроші на діяльність моніторингової групи можна:

В гривнях:

отримувач: “ІЦ “МАЙДАН МОНІТОРІНГ” код: 38493455
р/р: 260031105 в ПАТ “ПУМБ” МФО 334851 код банку: 14282829
призначення платежу: Безповоротна фінансова допомога [на …]* або Добровільна пожертва [на …]*

В доларах:

Benificiary: Maidan Monitoring Information Centre
EDRPOU: 38493455
Account number: 260061104 (USD)
Bank: FUIB (PUBLIC JOINT STOCK COMPANY “FIRST UKRAINIAN INTERNATIONAL BANK”)
MFO code: 334851
EDRPOU: 14282829
Telex: 732139 FUIBUX
S.W.I.F.T.: FUIBUA2X

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

3 Comments

  1. Цей героїзм не потрібний. Мало того, що можете постраждати, та ще й москалі будуть тицяти пальцями – “ось вони бандерівці”. Ви ж прекрасно розумієте, що в Криму зараз контролюють ситуацію місцеві бандити – гопники за підтримки російських військ.

Los comentarios están cerrados.