Наша виставка “Майдан Гідності” в Хмільнику

До Хмільника завітала художня виставка «Майдан Гідності»: в районному Будинку культури відбулося її урочисте відкриття.

Першими відвідувачами стали керівники міста та району, а також інші учасники урочистостей, які відбувалися біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Відкривала виставку пані Оксана Яцюк – представник Інформаційного центру «Майдан моніторинг».

CIMG4924CIMG4927

В своїй промові  пані Оксана розповіла про історію виникнення ідеї влаштування такої виставки, про її мету, а також про її подальшу долю.

CIMG4928CIMG4932

Відвідувачі виставки високо оцінили мистецькі твори, відзначивши їхню високу художню цінність.

CIMG4933CIMG4935

Нагадуємо, що регіональним партнером виставки виступила громадська організація «ПРАВО» в партнерстві з громадською організацією  «Об’єднані ініціативи Арт Лайф». На жаль, в Хмільнику виставка пробуде лише два дні. Після Хмільника проект демонструватимуть у Рівному. Далі Хмельницький, Полтава, Дніпропетровськ, Харків та інші міста.

CIMG4937CIMG4938

Громадська організація «ПРАВО» та громадська організація «Об’єднані ініціативи Арт Лайф» висловлюють вдячність за сприяння в організації виставки Хмільницькій районній радіЮ адміністрації районного Будинку культури, а також всім, хто долучився до її облаштування. Особлива подяка підприємцям Олександру Грицишину та Тетяні Карпенко.

CIMG4941CIMG4943

Для довідки:

Ідея пересувної виставки художників зародилась у Тернополі. Тут і відбувся старт унікального проекту. Ініціатори звернулась до колег художників презентувати роботи створені під час Майдану, та написані після нього на тему подій, що сколихнули весь світ . Реалізовують задум інформаційний центр «Майдан Моніторинг» та місцеві регіональні партнери. Хмільник шосте місто в Україні , мешканці якого зможуть побачити Мистецький проект. Після того, як виставку побачать жителі України, її чекають у містах Європи. Особливістю експозиції є те, що митці можуть приєднатися до неї в будь-який момент. Організатори запрошують художників приносити свої роботи на тему Майдану. Отже, всього два дні 21 та 22 серпня хмільничани зможуть переглянути близько півсотні картин, створених різними техніками, що відображають епізоди буремних подій нашої історії.

http://pravo-hm.org.ua/do-hmilnyka-zavitala-vystavka-majdan-hidnosti/

 

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair