10 тисяч гривень для українських воїнів

Саме стільки (9377 грн.) зібрали волонтери під час благодійного ярмарку “Новий рік на полі бою”, що відбувся 12 грудня у ТРЦ “Київ”, Полтава.

ярмарка1
Організатори заходу – Полтавський батальйон небайдужих та інші громадські активісти Полтави. Свої вироби для реалізації надали і школярі, і народні умільці, і відомі полтавські майстри. Глиняні вироби і вишиті картини, віночки і кумедні овечки – символ Нового року, домашні смаколики та саморобні листівки, прикраси і янголи на ялинку – відвідувачі мали, з чого вибирати. “Ми задарма грошей не просимо, – наголошували волонтери. – Ми пропонуємо вам придбати прекрасні подарунки до прийдешніх свят . А натомість зігріти полтавських хлопців на Сході вашим теплом – у переносному та буквальному сенсі”. Адже всі зароблені кошти підуть на придбання теплих речей для бійців з Полтави, що перебувають у зоні АТО: бушлатів, термобілизни, зимових спальників та ін.. Утім, деякі гості ярмарку, навіть нічого не придбавши, просто клали гроші до благодійних скриньок. Поки дорослі відвідувачі обирали, волонтери влаштовували імпровізований концерт співали і розважали дітей. Малеча писала солдатам листи з теплими побажаннями, малювала, пригощалася солодощами та фотографувалася з “кікіморою” (чоловіком у відповідному маскувальному вбранні). Щира невимушена атмосфера, відчуття свята притягували полтавців, мов магнітом. Як результат – і душею відпочили, і добру справу зробили, і грошей назбирали. „Головні волонтери на цьому заході – небайдужі полтавці, – заявили активісти. – Адже тільки завдяки зусиллям простих і добрих людей наші хлопці на Сході нагодовані, гріються біля саморобних буржуйок, мають необхідні медикаменти і навіть отримують подарунки до свят”.

ярмарка
Цей ярмарок – лише перший із цілої низки подібних заходів. До участі у наступному запрошують полтавських майстрів зі своїми виробами, а також усіх полтавців, які хочуть придбати гарні подарунки та дійсно підтримати українських воїнів.


Світлана Варвянська

Фото автора.

Acerca de Ігор Кіянчук 216 Articles
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан