На Київщині депутат погрожує неповнолітньому активісту!

Депутат Києво-Святошинської райради Олександр Паламарчук підняв руку на 16-річного школяра-активіста Сергія Чагарова, який висвітлює дерибани землі в селі Гатне Київської області, повідомляє портал «Громада Київщини».

Так, в Гатненскій сільській раді під час чергового засідання сесії ради депутат несподівано підняв питання про повідомлення в мережі Facebook школяра Сергія Чагарова.

Паламарчук висловив школяреві свої претензії щодо його повідомлень. Потім встав зі свого місця, підійшов до неповнолітнього Чагарова, який сидів на стільці, взяв школяра за вухо і підняв з місця. Після цього дорослий чоловік стиснув рукою шию неповнолітнього і почав погрожувати, що якщо Чагарів продовжить писати повідомлення подібного роду, то буде бітий.

«У своїй замітці я розповідав про те, що він з подругою, яка має паспорт громадянки Російської Федерації, їздить за кордон в той час, як на Сході України гинуть воїни за те, щоб ми жили в світі. Як для людини, який представляє інтереси України в складі Києво-Святошинської районної ради це не допустимо. Якщо ти депутат, то твоя дружина повинна відмовитися від російського громадянства. І статті 34 Конституції України про свободу слова ніхто не відміняв », – розповів 16-річний житель Гатне.

Після цього інциденту засідання сесії ради фактично припинилося.

Потерпілий від дій депутата райради Чагарів викликав патрульну поліцію. Патруль приїхав з Боярки. Поліцейські заявили Чагарову, не можуть взяти у нього ні заяву про вчинення злочину, ні пояснення, оскільки він ще неповнолітній.

Відзначається, що місцевому жителю Сергію Чагарову не перший раз загрожують. Депутати неодноразово приїжджали в школу брати дані про всі відвідини уроків школярем, а один з членів виконавчого комітету Гатненского сільської ради, ім’я якого Чагарів не оприлюднює, погрожував хлопцю колонією і назвав його «Гонгадзе на рівні села».

Погрози на адресу Чагарова почалися після того, як він зажадав від сільського голови відповіді на свій інформаційний запит про дерибан земель Гатне. У зв’язку з тим, що йому не надали відповідь, посилаючись на те, що він є неповнолітнім, хлопець поскаржився уповноваженому з прав людини. Сільського голову притягнули до адміністративної відповідальності та зобов’язали відповісти школяреві.

Acerca de Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.

1 Comment

Los comentarios están cerrados.