Талант родини, охоплений століттям

З 24 листопада 2017 року у Харкові проводиться виставка картин однієї із найбільш творчих родових династій міста – художників сім’ї Шигимага. Презентація художніх робіт стартувала до 60-ти річчя з дня народження Тараса Шигимаги – художника, лауреата Муніципальної премії, сина заслуженого художника України Петра Антоновича Шигимаги. Виставка побачила світ під назвою «Світ лицедійства».

Шигимага П.А. «Харківський міст» 1966р.

 Життя Тараса – суцільна творчість. З 1979 року він працює головним художником в Харківському академічному театрі музичної комедії. За 38 років роботи він встиг назбирати скриню здобутків – десятки персональних виставок, безліч оперет, драм, казок, музичних композицій, вистав і, звичайно, картин.  Тарас тісно пов’язаний з театральним життям вцілому.  На його рахунку робота більш ніж з 50 режисерами, оформлення близько 150 театральних постановок, ескізи до тисяч костюмів. Талант художника став не тільки основою  його театральної  творчості, а й стимулом для життя.

Тарас  Петрович  Шигимага

Поза увагою не залишилась і дочка видатного митця – її витончені картини також прикрашають стіни галереї. Загалом виставка охоплює близько 300 картин, а білети не б’ють по кишені навіть дитині:  для дорослих – 10 грн, для дітей/студентів – 5 грн. Вхід на кожну виставку оплачується окремо, пільговий контингент – безкоштовно. Експонати представлені в Художньому музеї за адресою: м.Харків, вул. Жон Мироносиць (Раднаркомівська), 11. Сеанси  проводяться  щодня з 10:00 до 17:40. Галерея працюватиме з 24 листопада до 31 грудня 2017 року.  Чекаємо всіх бажаючих!

Автор:
Студент ХДАК Спеціалізація: «соціальна та культурна журналістика»
1-й курс
Артем Листопад