Екзотична зустріч в Мовограї

Вибір домашньої тваринки не такий вже і простий, коли родина відноситься до цього зі всією відповідальністю. Частіше стали цікавитися українці екзотичними тваринами. Це обумовлено у деяких випадках простотою догляду та цікавістю до екзотики. Але, чи всі тварини підходять для утримання в родині із дітьми? Які є особливості у догляді за тваринами? Яке спеціальне обладнання для цього потрібне? На всі ці питання відповідала в суботу, 24 березня 2018, наш лектор- біолог та володар домашньої колекції екзотичних тварин, Ольга Солодовникова.

Запис лекції пані Ольги Солодовникової тут:

Ми винайшли нову для нас форму спілкування- родинна лекція. Це така лекція, на яку можна і потрібно ходити всією родиною. Наймолодшому нашому відвідувачу було декілька місяців, а найстарші прийшли з онуками. В дитячій зоні нашого клубу можна було не тільки слухати про тварин, а й малювати та гратися. Також спілкуванню сприяла “Чайна зона” з печивом, фруктами, смачним чаєм та бесідами. Такі лекції дозволяють молодим мама вибратися із повсякденності на лекції в умови, що облаштовані зручно як для мами, так і для дитини.

Гекони, змії, черепахи, равлики і хамелеони — це дивовижний світ, яким зацікавились відвідувачі нашого клубу.  Ми відвідали Мадагаскар, Південну та Північну Америку, Східну Африку завдяки цим дивовижним істотам.

Найулюбленішою твариною клубу став самець пантерового хамелеона. Це найяскравіші ящірки світу, що мешкають на Мадагаскарі.

В більшості випадків екзотичні тварини не викликають алергію у дітей, що є важливим доводом на користь утримання їх вдома.

А для дітей лекція закінчилась цікавим дослідом. Пані Оля як раз розповідала про облаштування тераріумів для ящірок. Щоб показати, які умови потрібні для нормального дихання, вона скористалась дослідом за допомогою харчової соди (гідрокарбонат натрію NaHCO3) та оцтом (CH3COOH). При взаємодії цих складових виділяється вуглекислий газ (CO2).  Наші мовограйчики зі здивуванням спостерігали за тим, як мильні бульбашки “плавають” над вуглекислим газом.

Наприкінці зустрічі ми створили маленький контактний зоопарк, бо ж важливо дуже, щоб відвідувачі мали змогу поспілкуватися з рептиліями. Тут вже учасники зустрічі вибухали всім спектром емоцій — від здивування до радощів.

Ось деякі відгуки, що залишили наші відвідувачі :

“Дякуємо Ольга Владимировна (Olga Vladimirovna) за цікаву інформацію та корисні поради щодо утримання вдома екзотичних тварин. Окрема подяка за чудовий настрій від того, що всю цю екзотику ще й можна було потримати у руках ,”- написала Alyona Frantsina.

Marina Onischenko :“Надзвичайно! Мені найбільше сподобався хамелеон і зміючка, молодшому сину теж дуже сподобалася зміючка, але старші дочки зміївни чомусь трохи злякалися. Діана найбільше вподобала жабку. Маріанні сподобалися гекони та хамелеон також. Так що після кота хочемо завести собі ящірку. Дякуємо вам за цікаву лекцію і спілкування! “

Ми дякуємо всім за зустріч і запрошуємо на нові. Всі анонси будуть оголошені в нашій групі в Фейсбуці.