«Ботоферма» Медведчука сама себе викрила у питанні Томосу

Після того, як 6 січня під час спільної літургії Вселенський патріарх Варфоломій вручив митрополиту Київському та всієї України Епіфанію Томос про автокефалію Православної церкви України, інформаційна атака промосковських ботів посилилась.

У соціальних мережах ще, до підписання Томосу, проросійські сили ширили провокаційні матеріали, а от після його одержання, ці атаки набули більш активного поширення, від нелегітимності самого Вселенського патріархату, до консолідації з московитами.

Наталія Зубар, голова правління ГО “ІЦ “Майдан Моніторинг”, на своїй сторінці у фейсбук опублікувала скріни коментарів ботів. Якщо уважно прочитати ці коментарі, то стає зрозумілим, що текст коментаторів є скопійованим та поширюється з незначними змінами, кожним з коментаторів.

«Скучили за ботофермою Медведчука? Ось нові темніки. Боти реагують на слово Томос. Зверніть увагу на особливу “послідовність” текстів.» – пише Наталія Зубар – Голова правління ГО “ІЦ “Майдан Моніторинг”

Під постом з відео «Українська автокефалія і Томос. Що потрібно знати українцям!» коментатори, опублікували свої коментарі, судячи, з усього, не читаючи коментарі попередніх дописувачів.

«Нужно любой ценой уговорить епископа московского, чтобы они с нами консолидировались. Вообще на них рассчитывать не стоит, москаль всегда останется москалем, даже если он 100 раз скажет. Что он украинец. Руководство ПЦУ им доверять не стоит, у нас полно своих достойных людей» – дописують коментатори.

Такі меседжі розміщені коментаторами один під одним, що і викликало їх висміювання у соціальних мережах, адже стає зрозумілим, що одне і те ж повідомлення поширюється різними особами під копірку.

Другий, поширюваний «ботомеседж» стосується недовіри митрополиту Київському та всієї України Епіфанію. Дописувачі закликають назначити на його місце митрополита Луцького і Волинського Михаїла (Тимофія Зінкевича). Саме він був одним із кандидатів на місце  митрополита Київського та всієї України, однак зняв свою кандидатуру. Сам митрополит Михаїл тоді, звинуватив  голову УПЦ КП Філарета у тому, що йому не давали висунути свою кандидатуру. Саме його кандидатуру і підтримували прибічники УПЦ МП та автокефальна церква. Зняття своєї кандидатури, митрополит пояснив не бажанням допустити розділення церкви. Нагадаємо, що митрополит Михаїл (Тимофій Зінкевич) за професією є слюсарем електронних виробів і автоматики, після закінчення СПТУ, долучився до церкви і у 1994 році був пострижений у монахи.

«Настоятель Епифаний не силен. Необходимо менять его на епископа Михаила с Волыни. Он и Фанар прижмет, чтобы они не лезли сюда, и дожмет Московский патриархат» – дописують коментатори.

Бототексти закликають, до зміни предстоятеля ПЦУ і наголошують на тому, що ПЦУ необхідно відокремитись від Вселенського патріархату.

Наталія Зубар, переконана, що це меседж, який розганяє Віктор Медведчук, кум Володимира Путіна, адже саме він є в Україні чи не головним противником створення ПЦУ. Медведчук в ефірі «Кремль ТВ» заявляв, що «єдиною канонічною церквою в Україні, є Українська православна церква Московського патріархату». Його позиція абсолютно точно збігається із позицієї голови держави-агресора Володимира Путіна, який заявив: «В Україні створили цю розкольницьку церкву стамбульського приходу. Не подобається московський приход? Ну, буде стамбульський.»

 

 «Читання медведоботів зберігає купу часу на перегляд ворожих ресурсів – ви бачите мислевіруси в одному місці.» – пише Наталія Зубар, голова правління ГО “ІЦ “Майдан Моніторинг”

І дійсно, розгорнута компанія в середині країни, проти створеної Православної церкви України, на фоні таких коментарів, дискредитує та висміює сама себе, точно вказуючи на коріння такої позиції.

Радіо «Куреш»