Як голосують українські депутати-піаністи та їх закордонні колеги

17 березня Верховна Рада спробувала прийняти постанову про забезпечення особистого голосування нардепів. Як відомо спроба провалилася, не вистачило чотирьох голосів. Один з яких було сфальшовано, тобто не зараховано системою “Рада”.

В цей день наші монітори знімали на відео видатні досягнення нардепів-піаністів. В нас є для вас два фільма — короткий та довгий. Всім, хто хоче зрозуміти технологію фальсифікації, радимо передивитися обидва. В кого немає часу — дивіться так: 2:30 — нардеп голосує за двох, 3:22 — за п`ятьох, 8:50 — за шістьох.

Нажаль зафільмувати, як один нардеп голосує за вісьмох, про можливість чого казав нардеп Василь Кисельов, нашим моніторам не вдалося.

На роліку на 8:11 ви також можете бачити, як нардеп всовує в систему чужі картки.

Коментар на це відео з ютьюба: “ЭТО ЧЁ ВООБЩЕ ТАКОЕ!?!?. я такого бардака ни в школе на уроках, ни в институте на парах, ни в армии, ни на работе – НИГДЕ НЕ ВИДЕЛ!!!!!! НАМИ ПРАВИТ ЭТА КУЧКА БЕСПРЕДЕЛЬЩИКОВ!?!?”

А на цьому відео зафіксовані голосування за цілий пленарний день. Це запис на плівкову камеру, який може бути використаний в суді. Ті, хто поспішає, дивіться на 49:00 як нардеп забирає чужі картки з системи в кінці засідання.

Якщо ви думаєте, що далі вже нікуди, то подивіться, що відбувається в Державній Думі Росії.

Але і в наших інших сусідів – членів ЄС – теж трапляються “мертві душі” в парламенті. 8 березня 2011 року в румунському парламенті впіймали двох піаністів.

Громадська організація “Institutul pentru Politici Publice”, що займається моніторингом парламенту, і з якою в Майдану давні дружні стосунки, 11 березня звернулася до керівництва парламенту з вимогою згідно регламенту позбавити двох піаністів депутатського статусу і зарплати на 15 діб. Представники цієї організації розуміють, що це дуже несуттєве покарання, але хочуть створити прецедент. Поки відповіді на їхнє звернення немає. На наші прокуратура та ВР відповідають швидше.

В Польщі 5 років тому журналісти теж зафільмували одного піаніста. Він закінчив свій депутатський термін у в`язниці (слухайте коментар польського депутата Павла Коваля на 1:10).

Для контрасту — дивіться, як голосують в Канаді:

———–
Альянс Майдан закликає небайдужих громадян України долучитися до нашої громадської кампанії «Стріляйте в піаніста!» – проти не особистого голосування нардепів.

A propos Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair