Акція солідарності з білорусами

Шановні друзі!

Запрошуємо Вас 25 серпня (четвер) о 14.00 год. біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Києві на святкування 20-ої річниці відродження білоруської державності. Під час драматичного засідання Верховної Ради Білорусі 12 скликання 24-25 серпня 1991 року, опозиції БНФ, яка нараховувала лише близько 10% депутатів парламенту, вдалося примусити номенклатурну більшість надати Декларації про державний суверенітет Білорусі статус конституційного закону. Перемога відбулася дякуючи мужності сотень тисяч білорусів, які на майданах вимагали НЕЗАЛЕЖНОСТІ.

З 25 серпня 1991 року після сторічних визвольних змагань, після 73 років від проголошення Білоруської Народної Республіки, почалася розбудова держави і визнання незалежності Білорусі світом.

Сьогодні, на жаль, у Білорусі цей ювілей, як і інші дати, що пов’язані з національною історією, відзначатися не будуть. Бо з 1996 року на нашій Батьківщині встановився промосковський диктаторський режим, котрий зараз намагається увести закон про заборону зібрання на майдані більше трьох білорусів. Тому білоруські національні сили будуть відзначати цей ювілей самі. Відбудеться відзначення події 25 серпня 19991 року і в Києві.

Це відзначення буде і виявом нашої солідарністю з Миколою Статкевичем, Дмитром Усом, Андрієм Санніковим, Олесем Біляцьким, Дмитром Дашкевичем, Микитою Лиховидом, Федором Мірзояновим та багатьма білоруськими політв’язнями, а також з білорусами, які борються за незалежну і демократичну Білорусь.

Запрошуємо представників українських політичних партій, громадських організацій та громадян взяти участь в заході 25 серпня біля памятника Шевченку на відзначення нашої Незалежності.

За нашу і вашу свободу!

Живе Білорусь!

Слава Україні!

Голова Руху Солідарності „Разом” В’ячеслав Сівчик
Голова „Правого Альянсу” Юрась Каретніков

A propos Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.